spital_de_pneumoftiziologie

Incepand cu 20 octombrie, Spitalul de Pneumoftiziologie din Iasi va beneficia de un modul termic ce le va permite reducerea semnificativa a cheltuielilor

Incepand cu 20 octombrie, Spitalul de Pneumoftiziologie din Iasi va beneficia de un modul termic ce le va permite reducerea semnificativa a cheltuielilor si posibilitatea de a regla temperatura ambientala in functie de temperatura exterioara.

Incepand cu 20 octombrie, Spitalul de Pneumoftiziologie din Iasi va beneficia de un modul termic ce le va permite reducerea semnificativa a cheltuielilor si posibilitatea de a regla temperatura ambientala in functie de temperatura exterioara.

Pana acum, unitatea medicala depindea in totalitate de centrala termica de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi. In lunile de iarna, factura lunara pentru agentul termic ajungea la 70.000 de lei. Dupa cum au precizat reprezentantii unitatii medicale, cu ajutorul acestui modul termic, cheltuielile se vor reduce aproape la jumatate. Investitia a fost facuta de Consiliul Judetean Iasi, care are in administrare spitalul. Achizitia modulului termic a costat 78.000 de lei. „Ne debransam. Consiliul Judetean a achizitionat pentru spital un modul termic care este foarte benefic. In primul rand, se reduc mult cheltuielile cu agentul termic si in al doilea rand, avem posibilitatea sa reglam temperatura la valoarea care ne trebuie. Un alt lucru foarte important este acela ca nu mai avem pierderi. In sectiile exterioare de la Pascanu, Dr. Clunet, sectia din Tudor Vladimirescu avem centrale proprii. Singura problema era la spital”, a spus Mihaela Cananau, purtatorul de cuvant al Spitalului de Pneumoftiziologie Iasi. Pana cand se va relua furnizarea agentului termic, saloanele vor fi incalzite cu ajutorul aparatelor de aer conditionat. „Nu a fost nevoie sa dam drumul la instalatiile de aer conditionat in toate saloanele pentru ca temperaturile nu au fost scazute, iar bolnavii nu au solicitat caldura. Exceptie au facut Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva, Chirurgia toracica, salile de operatie, unde sunt pacienti care stau mai mult in pat si a fost necesara punerea in functiune a aparatelor de aer conditionat”, a adaugat Mihaela Cananau.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi scoate la concurs mai multe posturi vacante. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Scrisoarea inedita a unei mame din California catre fiul ei! 1Inainte de-a ma cauta pe Google, sa iti pui intrebarea: Pot sa traiesc cu acest adevar?”

Ultimele știri de la Sanatate