Incepand cu anul scolar 2014 – 2015, o serie de licee tehnologice din judetul Iasi ar putea fi reorganizate

 

 

 

Incepand cu anul scolar 2014 – 2015, o serie de licee tehnologice din judetul Iasi ar putea fi reorganizate. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) a anuntat ca acestea ar putea fi transformate in scoli profesionale.

Motivul pentru care se va produce aceasta schimbare are la baza rezultatele foarte proaste obtinute de absolventii claselor a XII-a la examenul de Bacalaureat, din ultimii ani. Concret, in aceasta situatie se afla 16 unitati de invatamant preuniversitar unde, la ultima simulare a testului de maturitate, niciunul dintre candidati nu a reusit sa promoveze. Este vorba despre liceele tehnologice: Dumitru Popa din Mogosesti, Ionel Teodoreanu din Victoria, Nicolae Balauta – Scheia, Mihai Busuioc din Pascani, Petru Poni – municipiul Iasi, Victor Mihailescu Craiu – Belcesti, de Mecatronica si Automatizari – municipiul Iasi, Liceul Tehnologic Economic – Pascani, respectiv unitati similare din Cozmesti, Fantanele, Focuri, Holboca, Lespezi, Stolniceni – Prajescu, Tatarusi si Vladeni. „Noi vom avea o sedinta, cu usile inchise, cu acesti directori. Desigur, acolo unde rezultatele la examenul de Bacalaureat au fost foarte proaste in ultimii ani, vor trebui sa deschida clase pentru scoala profesionala. Nu se poate continua asa si trebuie sa lasam deoparte orgoliile personale si crearea de licee care sa fie doar cu numele. Pentru noi este important sa avem tineri care sunt capabili sa treaca de Bacalaureat si nu sa existe unitati doar cu numele”, a mentionat Gavrila. Pe de alta parte, la finalul anului trecut, ISJ a anuntat ca se inchide si Preventoriul TBC din Deleni, alaturi de unitatea de la Borosoaia – Plugari, dar si structurile de tip gradinita din satele Barbatesti si Baiceni, datorita numarului mic de copii. De asemenea, se va inchide si structura Vladnicut din comuna Vinatori – Pascani. 

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Descoperire! Cafeaua stimuleaza memoria vizuala

URMĂTORUL ARTICOL

Socant! Un atasat al ambasadei Marii Britanii in Romania s-a aruncat joi (16.01.2014) de la ferestra unei camere de la Hotelul Mara din Baia Mare

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in