maghiari

Incidente violente au avut loc, vineri 6 septembrie, in Centrul Istoric din Bucuresti, dar si in Gara de Nord. Suporterii maghiari au fost pusi pe scandal fiind nevoie de interventia jandarmilor

Ultraşii maghiari au creat haos în Centrul Vechi al Capitalei şi în Gara de Nord.

Ultraşii maghiari au creat haos în Centrul Vechi al Capitalei şi în Gara de Nord.

UPDATE 17.25 Trei suporteri maghiari aflaţi în zona Arenei Naţionale au fost duşi la Spitalul Sfântul Pantelimon, cu traumatisme cranio-cerebrale, iar un altul, rănit în Centrul Istoric, a primit îngrijiri la faţa locului, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

UPDATE 16.37 Cinci suporteri maghiari primesc îngrijiri în Gara de Nord. De asemenea, medicii de la Ambulanţă au intervenit după ce unei femei aflate la un restaurant din Gara de Nord i s-a făcut rău din cauza gazelor lacrimogene folosite de jandarmi pentru a-i calma pe suporterii unguri violenţi.

UPDATE 16.20 Potrivit România TV, mai mulţi suporteri se află în trenul cu care au venit din Ungaria şi se află în comă alcoolică.

UPDATE 16.15 În jur de 1.000 de suporteri maghiari au ajuns în vineri după-amiază în Gara de Nord din Bucureşti. Jandarmii au fost nevoiţi să recurgă la gaze lacrimogene după o serie de incidente provocate de suporterii unguri. Fanii au venit la Bucureşti cu un tren cu 13 vagoane. Drumul nu a fost lipsit de incidente. Suporterii au tras semnalul de alarmă în dreptul Gării Basarab şi au aruncat cu petarde, aprinzând şi numeroase torţe. Şi la sosire, fanii au scos pe geamurile trenului torţe albe şi vişinii, au aruncat cu petarde şi au fluturat steagurile Ungariei şi Ţinutului Secuiesc, precum şi un drapel cu harta României fără Transilvania.

Suporterii au provocat un incendiu în al doilea vagon, fiind necesară intervenţia pompierilor. Fanii au fost scoşi din gară în grupuri de câte 60-70 de persoane şi au fost urcaţi în zece autobuze puse la dispoziţie de organizatori, pe Calea Griviţei, pentru a se deplasa în fan-zone-ul de la Arena Naţională. Cel de-al doilea grup de suporteri care se deplasa către autobuze a aruncat cu sticle şi diverse obiecte, încercând să rupă cordonul forţelor de ordine. Jandarmii au intervenit în forţă, cu gaze lacrimogene şi cu obiectele din dotare.

De asemenea, zece români au strigat injurii la adresa Ungariei, ei fiind luaţi de poliţiştii din zonă. Un elicopter al MAI supraveghează de sus zonele în care sunt suporterii maghiari.

UPDATE 16.10 Prima serie de suporteri au ajuns la Arena Naţională. Aceştia sunt înconjuraţi de forţe ale jandarmilor.

Jandarmeria a acţionat în forţă în Centrul Vechi al Capitalei pentru a-i evacua pe suporterii maghiari care au devenit extrem de violenţi, potrivit România TV. Fanii echipei Ungariei au aruncat în jandarmi şi în jurnalişti cu sticle, cu scaune şi au aprins torţe.  Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene pentru evacuarea suporterilor violenţi.

În momentul în care au fost urcaţi în autobuze, unii suporteri au devenit din nou violenţi, aruncând cu sticle spre jandarmi. Pentru că mai mulţi suporteri erau violenţi, au fost loviţi cu bastoanele de către jandarmi.

Suporterii au fost urcaţi în patru autobuze şi vor fi escortaţi către Arena Natională, unde la orele 21.00 va începe meciul România-Ungaria.

„Sute de suporteri trebuiau conduşi către locul special amenajat de la Arena Naţională şi pentru acest lucru au fost puse la dispoziţie de către Primaria Capitalei a mai multor autovehicule. Suporterii au fost rugaţi să se îndrepte spre autobuze, dar ei s-au opus faţă de această măsură, dorind să mai rămână şi s-au opus cu violenţă măsurii jandarmilor. Li s-a recomandat să urmeze jandarmii, dar au devenit violenţi şi au aruncat cu obiecte contondente şi au aprins materiale pirotehnice. Situaţia nu a fost scăpată de sub control, jandarmii au restabilit ordinea, au gestionat activităţile ca conflictul să nu ia amploare în mod periculos. Situaţia putea escalada şi de aceea jandarmii au folosit, conform legii, materialele din dotare”, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Încă 1.000 de suporteri maghiari au ajuns în Gara de Nord. Incidente au apărut înainte de a ajunge în gară, în dreptul Podului Grant fiind tras semnalul de alarmă. Fanii au venit la Bucureşti cu un tren cu 13 vagoane, sosit în Gara de Nord cu o întârziere de două ore. Aceşti suporteri au aruncat cu petarde din tren şi în gară, dar la faţa locului se află 400 de jandarmi care asigură ordinea publică.

Meciul de fotbal România-Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc în această seară, de la ora 21.00, pe Arena Naţională.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un barbat in varsta de 44 ani, angajat al GFR, care asigura un contract la combinatul siderurgic Arcelor Mittal, si-a pierdut ambele picioare, in urma unui grav accident de munca

URMĂTORUL ARTICOL

Romania a castigat cu scorul de 3-0 meciul cu Ungaria, din preliminariile CM 2014, prin golurile marcate de Ciprian Marica (min. 2), Mihai Pintilii (min. 31) si Cristi Tanase (min. 87)

Ultimele știri de la Actualitate