ULTIMĂ ORĂ:

Incredibil! Extractele de alge ar putea fi solutia pentru o dieta sanatoasa

Incredibil! Extractele de alge ar putea fi solutia pentru o dieta sanatoasa
Citit : 9 views Comentariu

 

 

 

Extractele de alge, care împiedică descompunerea grăsimilor şi absorbţia acestora în organism, previn îngrăşarea şi s-ar putea dovedi un ingredient util în tratamentele şi curele de slăbire.

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie intenţionează să adauge extras de alge sub formă de pudră în produsele alimentare, astfel încat acestea să fie mai sănătoase şi mai gustoase, scrie descopera.ro care citează dailymail.co.uk. Pudra incoloră şi lipsită de gust împiedică descompunerea grăsimilor şi absorbţia acestora în organism, contribuind la pierderea kilogramelor în plus.

 

In testele efectuate de cercetătorii britanici de la Universitatea Newcastle, o fibră regăsită în alge a blocat mult mai eficient grăsimile decat numeroase suplimente de slăbit.

 

In urma succesului acestor teste, prăjituri dietetice, carnaţi, paine şi băuturi răcoritoare cu extract de alge ar putea fi disponibile în curand pe rafturile magazinelor.

 

Substanţa extrasă din alge se numeşte alginat, un gel utilizat deja în cantităţi reduse pentru îngroşarea îngheţatei, a iaurtului şi a pastei de dinţi.

 

Cercetătorii britanici consideră că alginatul ar putea preveni obezitatea, care afectează tot mai multe persoane în întreaga lume. Testele au arătat că alginatul a împiedicat procesul de descompunere a trei sferturi din grăsimea din alimente, care astfel nu a mai fost digerată şi absorbită în organism.

 

 Rtv.net