universitate_craiova

Incredibil! Facultatea de Stiinte Sociale din cadrul Universitatii din Craiova a fost desfiintata. Studentii au facut greva iar profesorii memorii

Universitatea din Craiova a început procesul de reorganizare administrativă.

Universitatea din Craiova a început procesul de reorganizare administrativă.

Senatul Universităţii, întrunit în şedinţă luni, 1 aprilie, a luat decizia de a desfiinţa Facultatea de Ştiinţe Sociale, repartizând specializările la alte facultăţi. Geografia a fost preluată de Facultatea de Ştiinţe Exacte, care îşi va schimba denumirea în Facultatea de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii. Specializarea Jurnalism a fost integrată în Facultatea de Litere, iar Ştiinţele Politice, Filosofia şi Sociologia au intrat în componenţa Facultăţii de Drept.
Rectorul Universităţii din Craiova a anunţat ieri că procesul de modificare a structurii facultăţilor va continua. „Vor fi desfiinţate toate specializările care sunt clasificate în categorii inferioare şi nu dau randament“, a precizat prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor. Desfiinţarea se va decide după o evaluare internă a programelor şi va urmări, de asemenea, ca un cadru didactic să nu mai predea mai mult de trei discipline. Potrivit rectorului, în prezent există situaţii în care un cadru didactic predă şi 11 discipline la o facultate.
Managerul universităţii susţine că va îndeplini toate obiectivele pe care şi le-a propus în reorganizare, chiar dacă, prin deciziile luate, îi va fi afectată imaginea în rândul colegilor.

Nemulţumiţi de argumente, dar şi de atitudinea conducerii Universităţii din Craiova, studenţii Facultăţii de Ştiinţe Sociale au pus ieri pe băncile sălii de curs 464A pancarte pe care au scris cu litere de tipar „Ne-au ucis“ şi „Facultatea este a noastră“. Acestea au fost primele mesaje pe care le-au afișat ieri tinerii. În plus, reprezentaţii studenţilor care au participat la şedinţa cu prorectorul Gabriel Olteanu, pe tema protestului, au precizat că nu au primit un argument solid pentru care s-a desfiinţat facultatea. „Prorectorul Olteanu a venit să discute cu noi pentru că l-a desemnat conducerea Universităţii. Şi a fost total nepregătit. Nu a răspuns la nici una din întrebările pe care i le-am adresat. În plus, nu cunoştea situaţia facultăţii. A aflat de la noi că suntem a patra facultate pe universitate ca număr de studenţi, că e singura facultate care a avut bani pentru plata cu ora a profesorilor. A venit cu temele nefăcute. Şi a întrerupt brusc discuţia cu noi. I-a sunat telefonul şi a spus că trebuie să plece pentru că are un invitat“, le-a declarat studenţilor prezenţi unul dintre protestatari.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Analistul Bank of America, Athanasios Vamvakidis, a propus scoaterea din circulatie a bancnotelor de 500 de euro

URMĂTORUL ARTICOL

Socant! Un barbat roman a murit dupa ce a fost batut de doi ofiţeri de poliţie unguri la Izsak, in sud-estul Ungariei. Cei doi politisti sunt suspectati ca l-au batut pe roman timp de doua ore

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in