Incredibil! Oamenii de stiinta britanici au obtinut in laborator un strat de piele asemanatoare cu pielea umana

 

 

 

Cercetătorii de la King’s College London au obţinut piele cu ajutorul celulelor stem şi spun că, deşi nu este pentru prima dată când se obţine piele în laborator, aceasta se apropie ce mai mult de pielea reală, prin faptul că are o barieră permeabilă. În plus, acest tip de piele oferă o alternativă mai ieftină la studiile pe animale, relatează bbc.com.

 

Stratul exterior al pielii umane, cunoscut sub numele de epidermă, asigură o barieră de protecție care previne pierderea umidităţii și împiedică pătrunderea microbilor. Până acum oamenii de ştiinţă au reuşit să obţină epidermă cu ajutorul unor celule de piele prelevate de la oameni prin biopsie, însă cea mai recentă cercetare a făcut un pas mai departe. Cercetătorii britanici au folosit celule ale pielii „reprogramate”, care le-au oferit posibilitatea să producă o cantitate nelimitată din tipul principal de celule ale epidermei. În plus, ei au „crescut” aceste celule într-un mediu cu umiditate scăzută, fapt care a dus la obţinerea unei bariere similare cu cea a pielii reale.

Potrivit cercetătorului Dusko Ilic, care a coordonat studiul, aceeaşi metodă ar putea fi folosită pentru a testa noi tratamente pentru bolile de piele, dar şi pentru a studia îndeaproape anumite afecţiuni.

 

yahoo.com

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Expozitia Salonului de Primavara a Asociatiei Artistilor Plastici din Iasi este deschisa publicului pana pe 4 mai 2014

URMĂTORUL ARTICOL

Andreea Creanga, o tanara cercetatoare de origine romana, a fost premiata de Casa Alba

Ultimele știri de la International