Incredibil! Un extract preparat din radacinile de muscate ar putea sa devina elementul-cheie pentru o noua clasa de tratamente anti-SIDA, intrucat impiedica virusul HIV sa invadeze celulele umane

 

 

 

Extractul din rădăcinile de muşcate Pelargonium sidoides dezactivează HIV-1 şi previne infectarea organismului cu acest virus, informează dailymail.co.uk.

 

 

HIV se împarte în două tipuri de virus – HIV-1 şi HIV-2. Primul dintre ele cauzează majoritatea cazurilor de infecţii cu HIV.

 

Oamenii de ştiinţă de la Centrul german de cercetări asupra sănătăţii mediului din oraşul german Munchen consideră că extractul de muşcate ar putea deveni o nouă clasă de medicamente anti-HIV-1 ce vor fi folosite în tratamentele contra SIDA.

 

Extractul din rădăcina de muşcată conţine o substanţă care atacă HIV-1 şi împiedică virusul să se înmulţească în corpul uman.

 

Totodată, aceeaşi substanţă protejează celulele sangvine şi cele ale sistemului imunitar în faţa virusului.

 

Substanţa activă din acel extract împiedică HIV să se ataşeze de celulele umane şi, astfel, să le invadeze.

 

Mai multe teste clinice au demonstrat deja faptul că extractul de muşcată este sănătos pentru om, iar Germania a autorizat comercializarea acestuia pe post de medicament pe bază de plante.

 

Studiul a fost coordonat de profesorul Ruth Brack-Werner.

 

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), peste 35 de milioane de persoane din lume sunt infectate cu HIV, majoritatea fiind depistate pozitiv cu tipul HIV-1.

 

Fără tratament, HIV distruge sistemul imunitar şi duce la declanşarea sindromului imunodeficienţei dobândite (SIDA), o maladie mortală.

 

SIDA reprezintă una dintre cele 10 cauze majore de deces pe plan mondial.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, BRD Groupe Societe Generale este prezenta in Top 500 Banking Brands

URMĂTORUL ARTICOL

Un tanar de 16 ani din Iasi a fost adus la spital cu o alcolemie de 2,70 la mie! Baiatul a consumat bauturi alcoolice cu niste colegi de la scoala

Ultimele știri de la Sanatate