Inspectoratul General al Politiei Romane: „Un politist iesean a refuzat o spaga de 500 lei”

 

 

 

Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) s-a laudat, ieri, pe site cu o stire de presa care parea a fi o raritate absoluta!

Titlul comunicatului era: „Un politist iesean a refuzat o spaga de 500 lei”. De aici, se inteleg doua lucruri: sefii din politie au ramas si ei blocati cand au auzit ca exista un politist la Iasi care a refuzat sa primeasca niste bani de sarbatori si ca politistul a refuzat suma promisa pentru ca era prea mica. Aceasta stire trebuia neaparat sa ajunga la un numar cat mai mare de oameni si n-a fost suficienta promovarea facuta doar de Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Iasi. A fost necesara implicarea IGPR in promovarea subiectului. Toata povestea pleaca de la descoperirea realizata de Gabriel Corcota, seful postului de politie Probota. Acesta a gasit un om care vindea produse agricole cu un cantar care era masluit.

 

„În fapt, ofiterii de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Iasi au fost sesizati telefonic de catre seful unui post de politie comunala din cadrul IPJ Iasi cu privire la faptul ca, fiind în exercitarea atributiunilor de serviciu, l-a depistat pe cetateanul P. F. care oferea spre comercializare produse agricole, utilizând în mod fraudulos un instrument de cântarire inexact. Fiind condus la sediul postului de politie în vederea întocmirii actelor de constatare, P. F. a promis agentului de politie suma de 500 lei pentru a nu i se întocmi dosar penal, însa agentul a refuzat si a denuntat imediat fapta persoanei în cauza”, se arata in comunicatul IGPR. Dupa un asemenea denunt, evident, a urmat flagrantul. „În baza denuntului, ofiterii SJA Iasi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Iasi, au procedat la organizarea actiunii de prindere în flagrant, cetateanul P. F. fiind surprins de echipa operativa în timp ce promitea politistului suma de 500 lei pentru ca acesta sa distruga actele de constatare si sa nu-i întocmeasca dosar penal pentru savârsirea infractiunii de înselaciune la masuratoare”, se mai arata in comunicatul IGPR. Pentru ca mituitorul a recunoscut totul, procurorii nu l-au mai propus pentru arestare.

 

 

bzi.ro

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

ApaVital isi va extinde serviciile in afara judetului Iasi! Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Schimbarea la fata a produselor traditionale! De luna viitoare vor fi comercializate purtand un logo specific

Ultimele știri de la Actualitate