ULTIMĂ ORĂ:

Inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi vor demara o serie de controale intr-o serie de unitati de invatamant preuniversitar. Vezi detalii

Inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi vor demara o serie de controale intr-o serie de unitati de invatamant preuniversitar. Vezi detalii
Citit : 7 views Comentariu

 

 

 

In aceasta perioada, inspectori de specialitate din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi vor demara o serie de controale intr-o serie de unitati de invatamant preuniversitar, in special din mediul rural.

Acestea se vor derula pana la data de 24 ianuarie. Conform informatiilor oferite de prof. dr. Camelia Gavrila, sunt scoli si licee unde, in ultimul timp, nu au mai avut loc asemenea actiuni. 

 

„Acum se va merge in unitati care nu au mai fost verificate, din aceasta perspectiva. Ne dorim sa observam, pe teren, elemente ce tin de modul in care se organizeaza directorii la nivel de gospodarire, dar si verificarea indeplinirii normelor ce tin de documentatia scolara”, a precizat sefa ISJ. Pe de alta parte, un alt aspect important vizat de aceste controale tine si de incadrarea cu personal didactic, atat titular cat si cu suplinitori. Pe de alta parte, o alta problema pe care oficialii Inspectoratului Scolar o vizeaza este cea legata de rezultatele pe care le-au obtinut elevii si liceenii la simularile Evaluarii Nationale respectiv la Bacalaureat. „Aici, concluziile noastre arata ca scolile din mediul rural obtin, în general, rezultate modeste, iar elevii nu s-au mobilizat la capacitate maxima pentru simularile din decembrie 2013. Consideram ca este vorba despre rezultate de etapa, de început, cu valoare de semnal pentru elevi, profesori si parinti. Aceste rezultate trebuie sa-i ghideze pe profesori pentru planificarea unor lectii de recapitulare sau de fixare, neavând valoarea unui verdict final”, se arata intr-un document al ISJ.  

 

 

bzi.ro