Instalatie expozitionala de Rodica Grosu: „24/24” la Galeria „Benjamin Fondane”, deschisa publicului pana pe 10 iulie 2014

 

 

 

Instalatie expozitionala de Rodica Grosu: „24/24”

 

 

Data și ora: 11 iunie 2014, ora 18.00

Locația: Galeria „Benjamin Fondane” (Institutul Francez Iasi, Bdul Carol I nr. 26)

Perioada expunerii: 11 iunie – 10 iulie 2014

 

Curator: Catalin Gheorghe

Proiect aplicat in cadrul programului „Carte Blanche aux Jeunes Créateurs”, sustinut financiar si logistic de Institutul Francez Iasi in parteneriat cu Vector Studio (UAGE).

 

24/24 propune un studiu vizual, respectiv o cercetare conceptuala si performativa atat asupra semioticii spatiului urban, a instabilitatii perceptiei, a functiilor miscarii, a calitatilor luminii, a variatiilor temporalitatii, a efectului de arhivare, a transferului imaginii intre medii, a muncii artistului, cat si a conditiei picturii contemporane, nu doar in raport cu documentarea fotografica.

Situata intr-o piata publica, Rodica Grosu analizeaza observational, ca si cum ar asista la o autopsie, distribuirea spatiala a cladirilor, modificarea punctelor de vedere, atmosfera conjuncturala a intersectarii sensurilor privirii, geometriei locurilor si axelor timpului. Interesul ei critic este deconspirat pe masura ce te implici in logica secretului lucrarilor. Se considera ca actul critic trebuie sa fie direct, la obiect; in anumite momente ale artei, insa, mesajul critic poate fi obliterat si doar sugerat publicului, pentru a-l implica activ.

Expozitia 24/24 se bazeaza pe proiectul 24/24 realizat de Rodica Grosu in cadrul programului de Masterat in Arte Plastice – Pictura la Facultatea de Arte Vizuale si Design a Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Bacalaureat 2014! Iata ce perle au mai zis elevii in acest an

URMĂTORUL ARTICOL

Iata prognoza meteo pe doua saptamani (16-30 iunie 2014)

Ultimele știri de la Actualitate