teatru_fix

Institutii de cultura din Iasi (25) – Teatru Fix

Cum a aparut Teatru Fix

Cum a aparut Teatru Fix

Teatrul Fix a apărut prin asocierea a 5 oameni pasionaţi de teatru, dintre care 3 artişti, a căror experienţă cumulată duce la peste 30 de ani de experienţă de lucru atât în teatrul de stat, cât mai ales în teatrul independent.
Întorşi la Iaşi, şi încrezători în ideea că cea mai în măsură forţă de schimbare este cultura, am decis să deschidem Teatru Fix, în dorinţa de-a asigura mediului cultural local un spaţiu profesionist dedicat alternativei, şi să ne punem experienţa la dispoziţia tinerilor artişti ai oraşului, în scopul dezvoltării unui centru cultural puternic, şi revitalizării Iaşului în circuitul naţional al independenţilor.

Viziune
Luând titlul ad-literam, ne imaginăm un Centru de Dezvoltare a Textului Dramatic, care adună în componenţa sa actori, regizori, scenografi, coregrafi, dansatori şi performeri, în sprijinul dezvoltării textului nou de teatru, şi descoperirii unor noi mijloace de expresie artistică.
Pentru a reuşi această echivalare cu modus operandi european, dat fiind discrepanţa de nivel de viaţă, intenţia noastră este să dezvoltăm activităţi comerciale al căror scop este asigurarea unui buget stabil teatrului şi necesităţilor sale specifice. În această direcţie, avem deja o cafenea anexată teatrului.
Credem cu tărie în re-implicarea teatrului în comunitate, şi găsirea de moduri prin care teatrul poate fi de un real folos acesteia.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iata cateva mituri la care nu trebuie sa pleci niciodata urechea cand vine vorba de greutatea corpului tau

URMĂTORUL ARTICOL

Accident infiorator la Antibiotice Iasi (8.09.2013)! Noua oameni au murit dupa ce soferul unui microbuz a incercat sa forteze trecerea caii ferate! (FOTO&VIDEO)

Ultimele știri de la Cultura