Institutul National pentru Fizica Pamantului a anuntat ca trei cutremure s-au produs in Galati si Hunedoara. Cele doua seisme din Galati s-au produs in noaptea de miercuri spre joi, iar cel din Hunedoara a fost înregistrat joi dimineata (31.10.2013)

Primul cutremur din Galaţi, cu magnitudinea de 2,5, s-a produs la ora 22.47, la o adâncime de un kilometru, iar al doilea seism, cu o magnitudine de 2,6, s-a produs la ora 00.28, la o adâncime de 6 kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

 

Al treilea cutremur, înregistrat în Hunedoara, a avut o magnitudine de 3,2 şi s-a produs la ora 6.10, la o adâncime de 15 kilometri.

 

 

Un seism cu o magnitudine de 5.5 pe Richter s-a produs pe data de 6 octombrie în Vrancea la o adâncime de 134 de km. A fost cel mai mare cutremur produs în România în ultimii opt ani.

 

Un seismolog ucrainean a prezis un mare cutremur în zona capului Kaliakra, situat pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, nu departe de frontiera cu România.

 

Nikolai Gheorghiev, director al Centrului internaţional de seismologie din Crimeea, a afirmat pentru cotidianul Segodnia că pe teritoriul Bulgariei sunt două zone cu potenţial seismic de 10 grade şi că una dintre ele, cea din Kaliakra, se va activa în curând. Gheorghiev nu precizează dacă este vorba de 10 grade pe scara Richter sau pe scara europeană seismică, ce are în total 12 grade, scrie 24 Ceasa. Cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată a avut 9,5 pe scara Richer şi s-a produs în anul 1960 în Chile.

 

Nikolai Gheorghiev crede că în cazul unui seism de 10 grade lângă Kaliakra, Odesa şi Peninsula Crimeea vor fi devastate. În opinia sa, cutremurele recente din România arată că urmează un seism mai puternic în regiune.

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Panica in Capitala! Un barbat si-a turnat benzina pe el si a amenintat ca-si da foc in fata sediului DNA. Barbatul sustine ca a fost batut si ca politia il ignora

URMĂTORUL ARTICOL

Tragedie in Vaslui! O tanara de 17 ani a fost calcata de tren in zona Garii din Vaslui, joi dimineata (31.10.2013) in zona unui pod

Ultimele știri de la Actualitate