Intalnire de lucru pentru promovarea patrimoniului cultural din regiunea Nord-Est

Ieri a avut loc o intalnire de lucru in cadrul proiectului SHARE – Sustainable approach to cultural Heritage for the urban Areas Requalification in Europe, care are ca scop schimbul de experienta privind politicile de patrimoniu cultural în mediul urban si identificarea celor mai bune practici si metode inovatoare in scopul dezvoltarii unei abordari durabile si inteligente pentru gestionarea si utilizarea patrimoniului.

Partenerii proiectului sunt organizatii publice, agentii de dezvoltare regionala si centre academice provenind din 7 tari din intreaga Europa, relevante in domeniul politicilor de patrimoniu cultural si a strategiilor de tip Smart City. Aceste organizatii vor colabora si vor impartasi rezultatele proiectului partilor interesate de la nivel local, autoritatilor de management si institutiilor care se ocupa de implementarea politicilor locale.

„La nivelul regiunii nord-est, imbunatatirea instrumentelor de politica se va realiza prin identificarea celor mai bune practici si metode inovatoare de conservare, protejare, promovare si dezvoltare a patrimoniului cultural si natural. Planul de actiune va fi realizat pe baza informatiilor colectate de la cele sase municipii resedinta de judet din regiunea Nord-Est”, a precizat Vasile Asandei, director general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.

Cei sase parteneri SHARE care reprezinta autoritati locale sau regionale au specificat o politica de patrimoniu cultural ce a primit finantare de la Uniunea Europeana pe teritoriul lor. Perioada de implementare a proiectului este 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2020 si se desfasoara în doua faze, pana la 31.12.2018 fiind realizate actiuni privind schimbul de experienta si elaborare de planuri de Actiune necesare pentru îmbunatatirea instrumentelor de politica locale care vizeaza dezvoltarea urbana si patrimoniul cultural.

 

 

Sursa: BZI

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cearta la partidul din Podu Ros. S-a rupt lantul de iubire

URMĂTORUL ARTICOL

Mihai Busuioc refuză să contrasemneze demiterea sa. Victor Ponta nu poate prelua funcţia de şef al SGG

Ultimele știri de la Economic