taxi

Ioan Daniel Pichiu, taximetristul care a rapit-o pe tanara care lucra la o farmacie din Nicolina, a planuit totul cu trei ore inainte! Vezi detalii cutremuratoare

Taximetristul care a rapit-o pe tanara care lucra la o farmacie din Nicolina a actionat ca un adevarat profesionist, desi nu avea un plan bine pus la punct.

Taximetristul care a rapit-o pe tanara care lucra la o farmacie din Nicolina a actionat ca un adevarat profesionist, desi nu avea un plan bine pus la punct.

Ioan Daniel Pichiu, de 31 ani, nu cunostea niciun detaliu despre persoana care s-a urcat in masina lui si pe care a decis s-o rapeasca pentru a cere recompensa de la familia acesteia. Barbatul avea nevoie urgenta de bani. „Am decis sa fac treaba asta, sa organizez o rapire, cu vreo trei ore inainte. Am asteptat sa vina un client cu care sa pot face asta”, a declarat Ioan Pichiu. Astfel, din momentul in care a considerat ca este o idee buna de a face rost de bani, taximetristul a asteptat sa vina cineva care parea a fi dintr-o familie cu bani si care putea fi usor de imobilizat. Pentru ca era mica de statura si slabuta sau pentru ca parea imbracata bine, a decis s-o rapeasca pe Andreea Besleaga, de 25 ani. „Era tinta perfecta”, a declarat taximetristul in fata instantei. Ieri dupa-amiaza, a primit mandat de arestare pentru 29 de zile, insa a declarat recurs.

A invocat o defectiune la masina

Procurorii sustin ca pe data de 16 septembrie 2013, Andreea Besleaga a plecat la serviciu cu autobuzul, insa a coborat in Podu Ros si de acolo a urcat in taxiul condus de Daniel Pichiu. Trebuia sa ajunga la farmacia Lima Farm, situata in Nicolina, pe strada Libertatii. „Inculpatul Pichiu Ioan Daniel a luat hotarârea de a lipsi de libertate pe partea vatamata Besleaga A. si sa solicite familiei acesteia sau altor cunostinte suma de 40.000 euro în schimbul eliberarii. În acest scop, într-o parcare din str. Libertatii, inculpatul Pichiu Ioan Daniel, sub pretextul unei avarii la autoturism, a oprit masina, coborând de la volan si asezându-se pe bancheta din spate alaturi de partea vatamata Besleaga A., careia i-a adus la cunostinta hotarârea infractionala si obtinerea unei sume de bani în schimbul eliberarii sale”, au precizat procurorii. „Partii vatamate Besleaga A. i s-a creat o stare de temere si a început sa tipe. Inculpatul Pichiu Ioan Daniel a prins-o cu mâna de par, a aplecat-o pe bancheta autoturismului. Întrucât partea vatamata Besleaga A. continua sa tipe, inculpatul Pichiu Ioan Daniel i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii peste fata si, prin amenintarea cu un cutit, i-a imobilizat mâinile si picioarele, legându-i-le cu banda adeziva tip scotch. De asemenea, inculpatul Pichiu Ioan Daniel i-a aplicat partii vatamate banda adeziva peste gura si ochi”, au completat acestia.

Cum a fost prins

In fata anchetatorilor, taximetristul a declarat ca dupa ce a reusit sa lege partea vatamata, s-a plimbat prin oras fara o tinta anume. „Inculpatul Pichiu Ioan Daniel a observat intentia partii vatamate Besleaga A. de a comunica cu el, a oprit autoturismul, i-a eliberat gura, partea vatamata comunicându-i ca-i va da suma de 5.000 lei pentru a fi eliberata, iar daca nu ar fi fost de ajuns, sora sa, Besleaga O., ar fi putut sa-i dea o suma mai mare de bani. Astfel, partea vatamata Besleaga A. i-a permis inculpatului Pichiu Ioan Daniel sa-i foloseasca telefonul pentru a contacta pe sora sa – numita Besleaga O. E. Inculpatul Pichiu Ioan Daniel a procedat astfel la apelarea în mod repetat atât a numitei Besleaga O. E., cât si a martorului O. F. N. (înregistrat în agenda telefonica a victimei cu numele de „Nicu”), solicitându-le pâna la final suma totala de 40.000 euro, ce urma a fi transportata prin intermediul unui taximetrist ales în mod aleatoriu într-o zona ce trebuia indicata mai târziu de catre inculpat”, au declarat procurorii. Dupa ce a ridicat suma de bani infasurata intr-un ziar si abandonata pe strada, taximetristul a plecat catre strada Libertatii. Acolo a eliberat victima. Ulterior, a fost blocat in trafic de politisti si bagat in arest.

bzi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Deputatul de Barlad, ieseanul Tudor Ciuhodaru, va face parte din comisia speciala privind Rosia Monatana

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie! Noi masuri pentru fluidizarea traficului in zona Nicolina

Ultimele știri de la Actualitate