Iohannis: Le recomand cu multa caldura pesedistilor sa mearga acasa

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, marţi, decizia coaliţiei de a retrage propunerea privind impozitul pe cifra de afaceri, afirmând că mediul economic reacţionează la astfel de decizii, pe care le consideră „erori politice”, şi le-a recomandat liderilor PSD să „judece” propriul program de guvernare şi, când ştiu ce vor, să prezinte ţării.

„Dacă se introduc în discuţia publică de către o coaliţie care are majoritate în Parlament noţiuni noi, care într-o zi sunt promvoate şi în altă zi sunt retrase, este o eroare politică gravă. Această majoritate are capacitatea parlamentară să promoveze schimbarea legislaţiei, iar economia, investitorii, reacţionează la aşa ceva”, a spus preşedintele.

Şeful statului a spus că actuala coaliţiei trebuie să judece mai bine măsurile din programul de guvernare prezentat.

„Eu le-aş recomanda pesediştilor cu foarte multă căldură să meargă acasă, să judece un pic propriul program şi când ştiu ce vor să vină în faţa naţiei şi să spună acest lucru”, a afirmat Iohannis.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, că impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus, el spunându-le jurnaliştilor să considere subiectul închis. El a mai spus că acest impozit era ”ca o coasă”, astfel că nu puteai să alegi firele pe care le tai, dar a subliniat că vor fi găsite modalităţi prin care să fie impozitaţi cei care ”se cred mai deştepţi ca statul”.

El a vorbit însă despre posibilitatea introducerii unei taxe de solidaritate pentru cei care câştigă mult.

 

 

Sursa: News.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Euro coboara sub 4,56 lei

URMĂTORUL ARTICOL

Se comemoreaza 90 ani de la moartea regelui Ferdinand I

Ultimele știri de la National1