ISJ Iasi organizeaza conferinta judeteana cu tema Invatamantul profesional si tehnic iesean – oportunitati, dileme, perspective

Inspectoratul Școlar Județean Iași organizează în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi conferința judeţeană cu tema Învățământul profesional și tehnic ieșean – oportunități, dileme, perspective în ziua de 20 februarie 2015, începând cu ora 10.00 .

Evenimentul – găzduit de Camera de Comerţ şi Industrie Iași – reprezintă un moment de analiză și reflecție în legătură cu dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic, propunându-și să dezbată teme de actualitate din domeniu, să disemineze bune practici și să creeze punți de comunicare între specialiști, într-un mediu asociat cu strategiile de dezvoltare economică a județului și regiunii.Deschiderea oficială a conferinţei va fi marcată de mesajele, punctele de vedre și liniile strategice conturate de către prof. dr. Camelia Gavrilă, inspector şcolar general al I.S.J Iaşi, Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale – Primăria Iaşi, Consiliul Judeţean Iaşi, Instituţia Prefectului și reprezentanți ai altor primării din județ.

Temele supuse dezbaterii vizează asigurarea calităţii în învăţământul profesional şi tehnic – prelegere susținută de prof. dr. Claudia Tănase, inspector școlar general adjunct – sau modalități de relansare a învăţământului agricol, aducând în discuție proiectul Metodologiei de organizare şi funcţionare a învăţământului profesional dual, reperele și reconfigurările învățământului tehnologic sau firmele de exercițiu.În contextul actual, când învățământul tehnic și profesional își conturează o nouă identitate, schimbul de idei și dialogul între toți actorii implicați a apărut ca o necesitate, motiv pentru care la conferință participă profesori, directori, reprezentanți ai agenților economici, dar și ai autorităților, într-o încercare de a armoniza opiniile, punctele de vedere, de a marca evoluțiile în domeniu și de a identifica soluții de viitor.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Spaga la CFR: bani de mers la o nunta si combustibil pentru masina

URMĂTORUL ARTICOL

Premiera nationala pe scena Teatrului National

Ultimele știri de la Comunicate de presa