Jale pentru șoferi! Semafoare la Podu Iloaiei! DRDP va monta 12 dispozitive temporare în zonă

/

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași va monta mai multe semafoare temporare în zona orașului Podu Iloaiei, pe drumul european care traversează localitatea și unde au loc frecvent ambuteiaje rutiere. Acestea vor fi testate în mai multe zile pe parcursul lunii iulie, în calcul fiind luată semaforizarea intersecțiilor din oraș.

Surpriză totală pentru șoferii care traversează orașul Podu Iloaiei, pe drumul european 583. Zona orașului este mereu blocată , traficul rutier fiind unul infernal la aproape orice oră. În aceste condiții, drumarii ieșeni au decis să ia o serie de măsuri și să demareze un proiect de semaforizare a intersecțiilor din oraș. Proiectul va fi implementat etapizat și se vor face o serie de teste pe parcursul lunii iulie, în calcul fiind luate montarea a 12 semafoare.

Semafoare în orașul Podu Iloaiei. DRDP Iași va testa proiectul

Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iași, a menționat că proiectul este unul pe termen scurt, tocmai pentru decongestionatrea traficului rutier din zonă.

”La Prefectura Iasi, specialiști de la Direcția Investiții și Siguranța Circulației DRDP Iași au participat la o întâlnire privind demararea proiectului de semaforizare a celor două intersecții un proiect ce se va realiza în două etape. Vorbim de etapa de semaforizare pentru monitorizarea traficului la ore de vârf și în zilele de congestie maximă din săptămână. Discutăm și de etapa de implementare, o investiție ce va fi făcută de DRDP Iași în funcție de rezultatele din teren. Menționez că la acțiunea de monitorizare va lua parte și societatea civilă ieșeană, alături de reprezentanți ai Prefecturii, Primăriei Podu Iloaiei, Poliției Rutiere”, a menționat Ovidiu Laicu.

Noi obiective pentru traficul din zona Podu Iloaiei

Directorul DRDP Iași a anunțat și alte obiective de investiții pentru traficul rutier din zona respectivă.

”Așa cum am informat la începutul anului, ne-am luat angajamentul privind găsirea unor soluții de decongestionarea a traficului din zona Podu Iloaiei. Sunt  soluții pe termen scurt ( banda de stocaj pentru virajul stânga spre Erbiceni și montarea de semafoare la intersecțiile de la primărie și farmacie. Sunt soluții pe termen mediu, respectiv varianta ocolitoare aflat în faza de elaborare a studiului de fezabilitate, dar și soluții pe termen lung, respectiv Autostrada A8, pe traseul Ungheni-Iași- Pașcani”, a spus Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iași.

Bandă de stocare pentru șoferii care se duc spre comuna Erbiceni

În proiectul de investiții din zonă va apărea și realizarea unei benzi de stocare pentru conducătorii auto care se duc către comuna Erbiceni.

”Colegii mei de la Secția de Producție au început construirea unei casete în dreptul magazinului Penny care să permită realizarea unei benzi de stocaj pentru viraj stânga spre Erbiceni, proiect realizat în regie proprie de DRDP Iași care a primit avizul Poliției Rutiere și care va fi realizat în perioada următoare”, a mai spus șeful DRDP Iași.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Facilități pentru ieșeni pe perioada verii! Cât costă intrarea la ștrandul primăriei și la Baza Ciric?

URMĂTORUL ARTICOL

Accident feroviar în Podu Iloaiei: Un camion încărcat cu cereale a fost lovit de tren. O persoană a fost rănită – Galerie Foto, Video

Ultimele știri de la Actualitate