Joi, 21 noiembrie, la sediul Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi are loc Bursa locurilor de munca. La eveniment vor participa 35 de detinuti

 

 

 

La data de 21 noiembrie, incepand cu ora 11:00, la sediul Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi are loc Bursa locurilor de munca, eveniment organizat in colaborare cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM).

Astfel, aici vor participa 35 persoane private de libertate, care executa pedeapsa in regim deschis, semideschis sau inchis, aflate in ultima perioada de executare a pedepsei si in apropierea termenului de a fi discutate in comisia de propuneri pentru liberare conditionata. 

 

Activitatea Bursa Locurilor de Munca pentru persoanele private de libertate din Penitenciarul Iasi consta in faptul ca mai multi angajatori isi vor prezenta oferta locurilor de munca, vor discuta cu persoanele private de libertate si vor selecta dintre acestia viitori angajati in diverse meserii, in functie de pregatirea profesionala si experienta in munca.

 

„Aceasta este prima activitate de acest gen, organizata in cadrul institutiei noastre, din acest an si urmareste facilitarea reintegrarii sociale post liberare, precum si diminuarea ratei de recidiva si cresterea gradului de ordine si siguranta publica prin reinsertia ulterioara a persoanelor private de libertate pe piata muncii. Bursa locurilor de munca destinata persoanelor private de libertate reprezinta o activitate devenita traditionala in sistemul penitenciar, care are menirea de a reuni angajatori si persoane custodiate in unitatile penitenciare, aflate in ultima perioada de executare a pedepselor privative de libertate si, in consecinta, in cautarea unui loc de munca. Pentru succesul componentei de reintegrare sociala, in procesul de cautare si ocupare a unui loc de munca este necesara corelarea cererii si ofertei fortei de munca, in colaborare cu agentiile judetene competente. 

 

In aceste coordonate, pentru dezvoltarea abilitatilor detinutilor, care sa contribuie la cresterea sanselor de a gasi un loc de munca corespunzator pregatirii profesionale, activitatea in sine isi propune realizarea de interviuri prin intalniri directe intre persoanele private de libertate si agentii economici locali. Se urmareste, astfel, sensibilizarea angajatorilor privind problematica sociala a acestei categorii vulnerabile, precum si oferirea unei oportunitati pentru fiecare dintre participanti de a deveni un potential angajat dupa punerea in libertate”, spun reprezentantii unitatii de detentie. 

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

In perioada 18 – 29 noiembrie, in Iasi, vor avea loc seminarii de educatie ecologica pentru copii

URMĂTORUL ARTICOL

Termo-Service Iasi se va implica in viata persoanelor singure si a batranilor care se afla in situatii dificile

Ultimele știri de la Actualitate