schengen

Jose Manuel Barroso „Romania si Bulgaria nu vor intra in spatiul Schengen in 2014,sunt prea multe opuneri”

 

 

 

Intr-un interviu acordat ieri seara, la emisiunea Le Club LCI, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso a declarat ca Romania si Bulgaria nu vor intra la anul in spatiul Schengen.

 

„Romania si Bulgaria nu vor intra in spatiul Schengen in 2014 (…) sunt prea multe opuneri”, a declarat luni seara Barroso, cu toate ca, in septembrie, acesta a declarat postului public de radio din Bulgaria ca cele doua tari indeplinesc criteriile de intrare in Schengen si trebuie sa primeasca o sansa de aderare cat mai curand.

 

„Bulgaria si Romania indeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen si cred ca va fi corect sa li se acorde o sansa cat mai curand”, declara el. Cele doua tari urmeaza ca, dupa o perioada de tranzitie de sapte ani de la aderarea la Uniunea Europeana (UE), sa adere la Spatiul Schengen, inauntrul caruia sunt eliminate controalele la frontiera intre state membre. Aderarea celor doua state membre UE la Spatiul Schengen a fost respinsa in septembrie 2011, la solicitarea Finlandei si Olandei, care denuntau coruptia si lipsa unor actiuni concrete impotriva crimei organizate la Bucuresti si, respectiv, Sofia, potrivit Mediafax.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Relicve din secolul al XV-lea disputate in instanta dupa ce parohul de la Biserica Sfantul Gheorghe din Harlau, Dumitru Tincu, a facut recurs la o decizie a magistratilor

URMĂTORUL ARTICOL

Alianta Nationala a Organizaiilor Studentesti din Romania anunta pentru miercuri,13 noiembrie, proteste de strada in Capitala si in centrele universitare din tara, prin care se va cere Guvernului alocarea a 6% din PIB pentru educatie

Ultimele știri de la Actualitate