Judecatorul iesean Cristina Sima, de la Sectia Civila a Tribunalului Iasi, si-a inaintat demisia. Vezi motivul

 

 

 

Judecatorul iesean Cristina Sima, de la Sectia Civila a Tribunalului Iasi, si-a inaintat demisia. Desi majoritatea judecatorilor trag si cu dintii de functie, Cristina Sima a sustinut ca nu mai poate face fata si vrea sa plece din sistem.

Este singurul judecator iesean care si-a dat demisia in ultimii ani, fara sa fie acuzata de comiterea vreunei fapte de coruptie. Colegii sustin ca este un magistrat meticulos, care motiveaza cu rigoare hotararile luate. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmeaza sa ia act de decizia de eliberare din functie la sedinta care va avea loc maine. Cristina Sima a mai avut o tentativa de a pleca din sistem in cursul anului trecut. Din cauza ca este extrem de meticuloasa in ceea ce priveste motivarea sentintelor pronuntate, judecatoarea a ramas in urma cu redactarea hotararilor. In acest context, a ajuns in vizorul Inspectiei Judiciare. In primavara anului trecut, plenul CSM a admis actiunea inspectiei judiciare si a dispus sanctionarea cu avertisment a judecatoarei. Cazul a intrat in atentia CSM in octombrie 2012, dupa o sesizare din oficiu a inspectorilor. 

 

„La baza sesizarii din oficiu au stat datele statistice privind hotarârile judecatoresti neredactate în termenul legal, pronuntate de judecatorii din cadrul Curtii de Apel Iasi si a instantelor din raza de competenta a acesteia, comunicate Inspectiei Judiciare. În urma cercetarii disciplinare, Inspectia Judiciara a exercitat actiune disciplinara împotriva doamnei judecator, retinând ca aceasta a motivat cu întârziere mai multe hotarâri judecatoresti, depasind termenul de 30 de zile de redactare, stabilit de articolul 264 alineatul 1 din Codul de procedura civila”, au precizat reprezentantii CSM. Cristina Sima este singurul magistrat iesean sanctionat in ultimii ani, pentru ca nu a redactat la timp hotararile judecatoresti, cu toate ca numarul judecatorilor care procedeaza la fel este mult mai mare.

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Trei nume grele din fotbalul romanesc candideaza la presedintia FRF! Este vorba despre Anghel Iordanescu, Adalbert Kassai si Ilie Dumitrescu

URMĂTORUL ARTICOL

Mai multi credinciosi, arondati Bisericii „Pogorarea Sfantului Duh” – Curelari, din Iasi, scot la iveala o serie de practici neortodoxe ale preotului paroh Vasile Manole

Ultimele știri de la Actualitate