ULTIMĂ ORĂ:

Judetul Iasi ar putea primi sume importante pentru dezvoltarea scolilor

Judetul Iasi ar putea primi sume importante pentru dezvoltarea scolilor
Citit : 8 views Comentariu

 

 

 

Avand in vedere ca odata cu finalizarea noului proiect de buget, guvernantii au stabilit suma alocata pentru bugetul Ministerului Educatiei Nationale (MEN) la 3.7 la suta din PIB, si judetul Iasi ar putea primi sume importante pentru dezvoltarea infrastructurii din domeniu.

Astfel, dupa ce acum cativa ani, a demarat un proces important de realizare a unor campusuri scolare pentru: Grupul Scolar Victor Mihailescu Craiu – Belcesti, Liceul Tehnologic Stefan cel Mare –  Cotnari, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Grupul Scolar Virgil Madgearu sau Grupul Scolar Agricol Haralamb Vasiliu – Podu Iloaiei, la o parte din ele lucrarile s-ar putea relua anul acesta. Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi spera ca acest lucru sa se intample in special la Belcesti sau Podu Iloaiei. 

 

„Sunt foarte multe unitati de invatamant, in special din judet, unde nu s-au finalizat de multi ani lucrarile incepute, si pentru ca santierele nu au intrat in conservare, acestea s-au degradat. Speram ca din 2014, sa fie reluate constructiile la campusurile incepute in localitatile Belcesti si Podu Iloaiei. Avand in vedere ca a existat o comasare a unor unitati de invatamant sau altele au o populatie scolara foarte mica, vom vedea care vor fi prioritare in alocarea de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii”, a aratat prof. dr. Camelia Gavrila, sefa ISJ. 

 

Pe de alta parte, o serie de unitati scolare din municipiu, precum Liceul Teoretic Vasile Alecsandri sau Liceul cu Program Sportiv, ambele aflate in topul educational al celor mai bune din oras, au in prezent investitii care inca nu au fost finalizate, fie ca este vorba de realizarea unei sali de sport sau de modernizarea unui corp de cladire. 

 

bzi.ro