Klaus Iohannis: Sa marcam Centenarul Marii Uniri printr-un angajament concret, nu festivist

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, în timpul vizitei la Mărăşti, că Centenarul Marii Uniri trebuie marcat printr-un „angajament concret”, nu „festivist sau declarativ”, subliniind că proiectul european este „garantul unui viitor de securitate, bunăstare şi pace”.

„Pentru România, proiectul european este garantul unui viitor de securitate, bunăstare şi pace. Vă chem să ne unim eforturile pentru a întări acest proiect, ceea ce înseamnă, implicit, dezvoltarea şi progresul ţării noastre în ansamblu, dar şi a fiecărei comunităţi locale. Să marcăm Centenarul Marii Uniri printr-un angajament concret, nu festivist ori declarativ, pentru o Românie unită şi prosperă, puternică şi educată”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că nu reprezintă o problemă faptul că nu este nimic pregătit în prezent pentru marcarea acestui moment, însă a afirmat că „ar fi fost frumos” dacă momentul ar fi fost marcat de realizarea unor proiecte mari precum autostrăzi care să lege provinciile istorice. Iohannis a mai precizat că sunt importante proiectele viitoare.

„Nu-i niciun fel de problemă faptul că acum nu este nimic pregătit. Noi ne pricem totuşi foarte bine la organizat manifestări festive şi nu am niciun fel de emoţie în această privinţă. Ar fi fost frumos dacă am fi avut proiecte mari cu care să arătăm că într-adevăr în aceşti 100 de ani România a devenit nu doar mare, ci şi unită, puteam să avem dacă am fi lucrat un pic mai intens în ultimii 10-15 ani, de exemplu autostrăzi care leagă provinciile istorice, nu avem, dar sper să reuşim în deceniile care urmează să facem acest lucru. Important, după părerea mea, este ca în 2018 să nu ne îndreptăm privirea numai spre trecut, chiar că este foarte important, ci să ne uităm şi spre viitor şi să venim cu câteva planuri pentru următoarea sută de ani”, a mai spus preşedintele Iohannis.

 

 

Sursa: MediaFax

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cele mai bine platite meserii din lume care nu necesita studii superioare

URMĂTORUL ARTICOL

Atentionare de calatorie MAE: Incendii majore de vegetatie in Croatia

Ultimele știri de la National1