La finele lui decembrie alesii locali vor modifica din nou indicatorii economici ai proiectului de modernizare a plajei Nicolina

 

 

 

Proiectul de modernizare a plajei Nicolina nu a fost inca finalizat. Desi alesii locali asteapta la inceputul lui 2014 semnarea contractului de finantare, schita bugetului proiectului nu este inca finalizata. Astfel, la finele lui decembrie alesii locali vor modifica din nou indicatorii economici ai proiectului, ca urmare a unor modificari solicitate de Ministerul Dezvoltarii.

„Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional a transmis catre ADR Nord-Est Nota nr. 57816 privind aplicarea Hotarârii de Guvern nr. 1135 pentru modificarea si completarea HG 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate în cadrul operatiunilor finantate prin programele operationale pentru axa prioritara „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, domeniul major de interventie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, sub-domeniul Dezvoltarea durabila a mediului de afaceri, prin care se aduce la cunostinta agentiilor de dezvoltare regionala ca prevederile articolului 111 din HG 1135/09.11.2011 se aplica proiectelor depuse începând cu data de 01.01.2012. Articolul 111 prevede faptul ca acea „cheltuiala cu taxa pe valoare adaugata nedeductibila, potrivit legii, este eligibila pentru toate programele operationale finantate din instrumente structurale”, sustine Cosmin Coman, seful Directiei Programe si Proiecte din Primarie. Ca urmare a modificarilor efectuate, valoarea totala a proiectului ar urma sa fie de 20,354 milioane lei, cofinantarea municipiului Iasi în cadrul proiectului fiind de 11,026 milioane de lei fata de 11 milioane de lei, cat aprobasera alesii locali in sedinta plenului din octombrie 2013. Cofinantarea municipalitatii ar urma sa reprezinte 50 la suta din costurile eligibile aferente proiectului, cheltuielile eligibile si T.V.A aferenta acestora. Valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului este de 18.65 milioane de lei.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iata dieta care te va ajuta sa arati perfect pana la Craciun

URMĂTORUL ARTICOL

Mitropolia a cerut municipalitatii ajutorul pentru finantarea unor lucrari la trei biserici. Vezi detalii

Ultimele știri de la Actualitate