La Iasi, centru gratuit de pregatire la matematica si informatica

Reprezentanții Fundației eMAG și ai BCR au anunțat deschiderea centrelor gratuite de pregătire la matematică și informatică din cadrul programului Hai la Olimpiadă! din Iași. Începând cu 17 octombrie se vor relua cursurile pentru elevii pasionați de matematică, iar de la 1 noiembrie vor începe și cursurile la noul centru de pregătire pentru informatică dedicat elevilor de gimnaziu. În prezent, rețeaua „Hai la Olimpiadă!” numără 14 centre în 7 județe: Brașov, București, Buzău, Constanța, Cluj, Iași și Timișoara.
Centrul de pregătire  pentru ultraperformanță la matematică va funcționa sub coordonarea profesorului Cristian Lazăr, la Colegiul Național Iași, iar cursurile se vor desfășura în fiecare weekend. În cadrul centrului se va organiza o grupă de juniori (elevi de liceu), iar copiii vor fi invitați să participe pe baza rezultatelor obținute la competițiile din anii anteriori.
Centrul de pregătire la informatică va funcționa sub coordonarea lui Paul Diac, la Facultatea de Informatică din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza.  În acest an, se vor organiza 3 grupe de gimnaziu, pentru clasa a V-a, a VI-a și o grupă comună pentru clasele a VII-a și a VIII-a. Elevii de gimnaziu sunt invitați să se înscrie în centrul de pregătire la informatică până pe 27 octombrie.
Înscrierea online la centrele gratuite de pregătire se poate face prin intermediul formularului de la adresa http://www.hailaolimpiada.ro/inscriere/
„Ne bucurăm că începând cu lunile octombrie și noiembrie vom redeschide centrul de pregărire gratuită la matematică și vom înființa grupe de pregătire la informatică în Iași. Prin programul Hai la Olimpiadă! ne dorim să venim în întâmpinarea elevilor care doresc să își completeze cunoștințele și să fie mai buni la fizică, matematică sau informatică. Ne-am propus să continuăm extinderea centrelor de pregătire până când ele vor deveni accesibile la nivel național’’, a declarat Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG.
Mai multe detalii despre programul centrelor de pregătire se găsesc la http://hailaolimpiada.ro/news/se-redeschid-centrele-gratuite-de-pregatire-hai-la-olimpiada/
’’Am discutat cu elevii olimpici și am remarcat că aceștia cred în viitorul României și vor să le oferim cadrul necesar pentru a obține performanța. Susținem investiția în educație și credem că ceea ce pot face companiile este să se implice în crearea contextului potrivit pentru ca elevii să poată obține cele mai bune rezultate. Ne bucurăm să fim alături de Fundația eMAG în susținerea centrelor de pregătire prin programul Hai la Olimpiadă!, care reușește să aducă în același loc profesori foarte bine pregătiți și elevi care doresc să obțină rezultate remarcabile. BCR susține performanța în educație și este alături de elevi în drumul lor spre excelență’’, a declarat Ionuț Stanimir, director de comunicare BCR.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Dobrovat, satul stejarilor lui Stefan cel Mare

URMĂTORUL ARTICOL

Muzeul Literaturii Romane Iasi a obtinut titulatura de muzeu de importanta nationala

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in