La Iasi, prima statie publica de incarcare automobile electrice din regiunea Moldovei

Astazi se va inaugura la Iași prima stație de încărcare automobile electrice din regiune, în fața clădirii de birouri Tudor Center din Iași (www.tudor-center.ro).
Încărcarea completă a unei maşini electrice din clasa mică sau compactă, se va realiza în aproximativ 3 ore. Dan Zaharia, membru fondator ROGBC Moldova (Consiliul Român pentru Clădiri Verzi) susține că astfel Iașiul va fi așezat pe harta orașelor cu stații publice de încarcare mașini electrice (www.plugshare.com). Primul autovehicul încărcat cu electricitate la staţia de alimentare a clădirii de birouri Tudor Center, va fi modelul electric BMW i3, apartinând unuia dintre singurii doi dealeri autorizați BMW i din Romînia, APAN Motors Iasi (www.bmw-apan.ro).
Motivul pentru care dealerul BMW APAN Motors Iasi  susține acest pionierat în astfel de proiecte pe plan local (conceptul inaugurat de Tudor Center) este încurajarea de a sprijini și contribui la dezvoltarea unei infrastructuri care sa ajute la răspândirea automobilelor electrice în România. Stațiile de încărcare contribuie activ la dezvoltarea acestei piețe a automobilelor electrice și mai mult, la reducerea emisiilor de gaze nocive în mediul urban. Gama de automobile BMW i, urmează să fie comercializată începând cu luna Ianuarie a anului 2016 de către dealerul BMW din regiunea Moldovei,  APAN Motors Iași.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Inca un deces la Colectiv. Bilant sumbru: 62 de morti

URMĂTORUL ARTICOL

Palas Iasi a primit „Certificatul de Excelenta” pe anul 2015

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in