La Ministerul Culturii a avut loc prima intalnire pe tema Iasi – Capitala Culturala

Primăria Municipiului Iaşi şi Fundaţia „Iaşi – Capitală Culturală Europeană 2021” doresc să aducă la cunoştinţa opiniei publice din Iaşi şi să ofere câteva clarificări privind unele aspecte legate de reprezentarea intereselor ieşenilor în ceea ce priveşte candidatura oraşului la titlul de Capitală europeană a culturii. În cadrul sesiunii de informare care a avut loc luni, 16 februarie 2015, la Ministerul Culturii, s-au discutat aspecte de interes general pentru toate oraşele candidate. În acelaşi timp, reprezentaţii oraşelor candidate au avut ocazia să se informeze oficial, dar şi să adreseze numeroase întrebări specifice legate de procedura de selecție, pregătirea candidaturii, criteriile atribuirii titlului și monitorizare.

La această întâlnire tehnică, Iaşul a fost reprezentat la un nivel înalt şi adecvat scopului întâlnirii de către viceprimarul Mihai Chirica, însoţit de echipa de conducere a Fundaţiei, reprezentată de vicepreşedinţii Florin Cîntic şi Cosmin Coman, directorul executiv Daniela Cujbă, respectiv managerul de proiect Dan Doboş. Echipa Iaşi 2021 prezentă la acțiune a ridicat probleme care țin de strategia de abordare a proiectului, criteriile de evaluare și proiecție bugetară, astfel încât dosarul de candidatură a Iașului sa fie unul solid, care să justifice titlul de Capitală europeană a culturii 2021. Participarea activă a reprezentanților Fundației și a Municipalității ieșene este o confirmare a  seriozităţii cu care sunt abordate aspectele tehnice şi de organizare a procesului de candidatură.

Delegaţiile oraşelor care intră în această competiţie şi care au fost prezente la sesiunea de informare nu au o componență standard, importantă fiind reprezentarea justă şi implicată, ceea ce Iaşul a avut şi va continua să aibă. În temeiul dezideratului de a conlucra cu toţi operatorii culturali, Fundaţia face un apel către toți actorii din domeniul industriilor creative de participa la o dezbatere cu privire la rolul industriilor creative în cadrul strategiei culturale a municipiului Iaşi şi în cursa pentru desemnarea Iaşului drept Capitală Europeană a Culturii în 2021. Întâlnirea va avea loc joi 19 februarie 2015, ora 14.00, Camera de Comerţ și Industrie Iaşi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

De maine, la Palas, expozitia Trofee de vanatoare

URMĂTORUL ARTICOL

Elevii Colegiului National „Mihail Sadoveanu, din nou la Strasbourg, la Parlamentul European

Ultimele știri de la Eveniment