Legea ”Big Brother”- libertatea este aerul pe care il respiram

„Carnagiul din redactia cotidianulului parizian Charlie Hebdo este mai mult decat masacrarea a doisprezece oameni neinarmati. Este o crima impotriva libertatii de exprimare, pentru ca acei oameni ucisi in mod bestial erau inarmati doar cu uneltele inteligentei: creioanele si cuvintele. Ei luptau de mult timp impotriva intolerantei – oricare ar fi fost aceea – si, in special, impotriva stupiditatii.

Acest atac marsav ne priveste pe toti. Nu putem trai temandu-ne ca in orice moment, in orice loc de pe Pamant, niste aratari cu masti negre ne vor executa pentru ca nu impartasim aceleasi valori. Vrem sa traim intr-o lume civilizata, in care libertatea sa fie cheia de bolta. Libertatea si siguranta vietii trebuie aparate cu orice pret.

Sunt convinsa ca trebuie sa luam masuri impotriva intolerantei si a terorii. O prima masura ce poate fi luata imediat este reconsiderarea legii privitoare la supravegherea comunicarilor electronice, asa numita lege Big Brother. Acest act legislativ nu ingradeste libertatea individuala. Scopul sau este acela de a ne asigura ca rauvoitorii si teroristii nu se vor ascunde sub cupola libertatii noastre, atacandu-ne apoi cu sange rece.

Libertatea nu este o stare de fapt imuabila si indestructibila. Libertatea trebuie aparata ca o mare cucerire a societatii civilizate. Noi, romanii stim prea bine ce au insemnat deceniile apasatoare si sufocante care s-au scurs intre cel de-al Doilea Razboi Mondial si Revolutia din decembrie 1989, decenii in cursul carora lipsa libertatii ne-a dat valoarea ei reala.

Libertatea se apara minut de minut, fiindca este aerul pe care il respiram pentru a putea trai. Libertatea de a gandi si de a ne exprima este esenta evolutiei noastre.” a precizat biroul de presa a cabinetului deputatei PSD Iasi, Cristina Nichita. 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Vremea se incalzeste

URMĂTORUL ARTICOL

Avertisment MAE: nu calatoriti in Franta!

Ultimele știri de la Comunicate de presa