Legea ”Big Brother”, din nou in atentia publicului

Legea ‘’Big Brother’’ va fi repusa pe agenda Guvernului, a Parlamentului si a societatii civile, directorul SRI precizand ca aceste mijloace sunt necesare pentru identificarea factorilor de risc, in contextual unor amenintari teroriste.
 
La sedinta comuna a Grupului Interministerial Strategic pentru prevenirea si combaterea macrocriminalitatii si a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta s-a stabilit ca se impune o abordare integrata si o utilizare la maximum a mecanismelor de colaborare ale celor doua structuri, pentru prevenirea si combaterea evenimentelor de natura sa afecteze grav mediul de securitate.
 
„Aceste reglementari vizeaza retentia datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de comunicatii electronice, stabilirea cadrului juridic clar, bine definit, predictibil si previzibil in domeniul utilizarii cartelelor preplatite, dar si necesitatea utilizarii, in conditii legale, a imaginilor obtinute din sistemele publice de monitorizare video”, a precizat MAI.
 
Multe ONG-uri sustin ca autoritatile romane folosesc atentatul din Franta pentru a restrange drepturile fundamentale .
 
Legea 82/2012, cunoscuta drept legea „Big Brother”, prevedea obligativitatea furnizorilor de telefonie fixa si mobila si de internet sa retina, timp de sase luni, anumite date ale abonatilor, care sa fie trimise, la cerere, autoritatilor din domeniul sigurantei nationale pentru actiunile de prevenire, cercetare, descoperire si urmarire a infractiunilor grave. Curtea Constitutionala a decis, in 8 iulie 2014, ca Legea „Big Brother” este neconstitutionala
 
sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Locuri de munca in Germania pentru studenti

URMĂTORUL ARTICOL

Ingrijirea parului in sezonul rece

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in