Legume simple dar miraculoase care apara organismul impotriva cancerului!

 

 

 

Consumul unor legume si fructe bogate in licopen ne apara impotriva cancerului. Dintre acestea se remarca rosia, un produs ce aduce numeroase beneficii organismului uman.

 

 

Licopenul e un antioxidant ce confera culoarea rosie unor produse precum tomatele, pepenele rosu, grepfrutul si papaya, scrie ziare.com, care citeaza Live Science. Unele studii au aratat faptul ca licopenul reduce riscul aparitiei a numeroase tipuri de cancer, printre care se numara cel al plamanilor si stomacului.

 

In cadrul noii cercetari, expertii au studiat 92.000 de femei aflate in perioada ce urmeaza dupa menopauza. Studiul a inceput la mijlocul anilor ’90 si s-a terminat in 2013. Ei au dorit sa inteleaga mai bine cauzele imbolnavirii la femeile aflate la varsta a doua si a treia. In aceasta perioada, 383 dintre ele au fost diagnosticate cu cancer la rinichi.

 

Dupa ce au analizat alimentatia si suplimentele luate de paciente, expertii au constatat ca persoanele care au avut un aport mai mare de licopen au scazut riscul imbolnavirii cu 45%. Ele au mancat maxim patru rosii pe zi, spune specialistul Won Jin Ho, de la o universitate din Ohio (Case Western Reserve). In plus, ele au consumat licopen si prin intermediul sosurilor de tomate si al fructelor.

 

Mecanismul prin care cancerul se dezvolta la rinichi, de exemplu, se numeste stres oxidativ. Solutia intrevazuta de cercetatorii din SUA este o alimentatie bogata in micronutrienti. Acestia au proprietati antioxidante care ajuta la reducerea riscului de aparitie a cancerului. Rezultatele cercetarii au fost comunicate la o conferinta anuala a specialistilor americani in oncologie, tinuta la Chicago (SUA).

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie ieseni! Pe 19 iunie 2014 se organizeaza o licitatie pentru inchirierea mai multor spatii comerciale din Iasi! Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Fii student de 10 (zile) la SummerIS 2014!

Ultimele știri de la Sanatate