Leonte Ianovschi, unul dintre cei mai mari descoperitori de talente din fotbalul romanesc a murit

 

 

 

Leonte Ianovschi s-a născut pe 14 martie 1926, la Chişinău, dar în urma războiului, în 1940, a venit pentru totdeauna în România, stabilindu-se pentru puţină vreme la Craiova.

 

 

În 1948 s-a transferat la Sporting Club Piteşti, iar zece ani mai târziu abandonează activitatea de fotbalist şi se dedică antrenoratului. A început cu juniorii, apoi cu echipa de tineret, ajungând şi la prima echipă (în perioada în care Dinamo Piteşti obţinea primele succese internaţionale, în Cupa Oraşelor Târguri) în sezonul 1966/1967 şi în anul 1969 (când, împreună cu antrenorul principal, Constantin Teaşcă, a contribuit la salvarea echipei de la o retrogradare iminentă).

 

Ca antrenor al echipei de juniori şi tineret, Leonte lanovschi a avut următoarele rezultate: un titlu de campioană a ţării cu FC Argeş, trei locuri 3 la tinere speranţe, trei locuri 3 în campionatul naţional de juniori, de şapte ori pe primul loc în seriile în care a activat în campionatul naţional de juniori.

 

Dintre jucătorii crescuţi şi lansaţi de Leonte Ianovschi, îi amintim pe Nicolae Dobrin, C. Radu, Olteanu, Prepurgel, Ştefanescu, Niţă, Cârciumărescu, M. Zamfir, Toma II, Ralea şi Turcu. Peste 120 dintre elevii săi au ajuns la echipe de Liga 1. A deschis în Piteşti Şcoala de Fotbal „Leonte Ianovschi”, condusă acum de fiul său, antrenorul care l-a descoperit pe Adrian Mutu.

 

Înmormîntarea va avea loc sîmbătă, de la ora 12.00, la Sf. Gheorghe, lîngă stadionul din Trivale.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un politist local din Suceava a cazut intr-o groapa imensa de cativa metri din soseaua de centura a municipiului. Doua persoane au ajuns la spital

URMĂTORUL ARTICOL

Poti slabi 8 kilograme in 13 zile cu ajutorul dietei pe baza de pepene rosu! Vezi ce contine dieta

Ultimele știri de la Sport