korea

Alerta mondiala! Coreea de Nord ar detine de doua ori mai multe lansatoare de rachete mobile decat estimasera pana in prezent serviciile de informatii sud-coreene

Coreea de Nord ar deţine de două ori mai multe lansatoare de rachete mobile decât estimaseră până în prezent serviciile de informaţii sud-coreene, dezvăluie un raport militar publicat vineri de agenţia de presă Yonhap. Phenianul ar avea 50 de lansatoare de rachete cu rază medie de acţiune şi 150 de lansatoare de rachete cu rază scurtă, şi nu 94 în total, aşa cum credea Seulul, afirmă Korea Institute for Defense Analyses (KIDA). Potrivit acestui organism de stat, Pentagonul dispune de aceleaşi informaţii. Un oficial din cadrul serviciilor de apărare americane a declarat la începutul lui mai că Nordul a retras două rachete de la instalaţia de lansare de pe coasta de est a ţării în contextul calmării tensiunilor din peninsulă.
Tokyo şi Seulul şi-au sporit măsurile de apărare antirachetă în timp ce armata americană a mobilizat două distrugătoare înarmate cu rachete şi radare puternice pentru a contracara o posibilă lansare.
Peninsula Coreeană a cunoscuta una dintre cele mai grave crize din ultimii ani, declanşată de lansarea reuşită a unei rachete nord-coreene în decembrie şi de un al treilea test nuclear în februarie, faţă de care comunitatea internaţională a reacţionat cu noi sancţiuni, generând furia Phenianului.
Coreea de Nord ar deţine de două ori mai multe lansatoare de rachete mobile decât estimaseră până în prezent serviciile de informaţii sud-coreene, dezvăluie un raport militar publicat vineri de agenţia de presă Yonhap. 

Coreea de Nord ar deţine de două ori mai multe lansatoare de rachete mobile decât estimaseră până în prezent serviciile de informaţii sud-coreene, dezvăluie un raport militar publicat vineri de agenţia de presă Yonhap. 
Phenianul ar avea 50 de lansatoare de rachete cu rază medie de acţiune şi 150 de lansatoare de rachete cu rază scurtă, şi nu 94 în total, aşa cum credea Seulul, afirmă Korea Institute for Defense Analyses (KIDA). Potrivit acestui organism de stat, Pentagonul dispune de aceleaşi informaţii. Un oficial din cadrul serviciilor de apărare americane a declarat la începutul lui mai că Nordul a retras două rachete de la instalaţia de lansare de pe coasta de est a ţării în contextul calmării tensiunilor din peninsulă.

Tokyo şi Seulul şi-au sporit măsurile de apărare antirachetă în timp ce armata americană a mobilizat două distrugătoare înarmate cu rachete şi radare puternice pentru a contracara o posibilă lansare.Peninsula Coreeană a cunoscuta una dintre cele mai grave crize din ultimii ani, declanşată de lansarea reuşită a unei rachete nord-coreene în decembrie şi de un al treilea test nuclear în februarie, faţă de care comunitatea internaţională a reacţionat cu noi sancţiuni, generând furia Phenianului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Circa 15.000 de oameni au manifestat sambata la Kiev, cerand eliberarea fostului premier Iulia Timosenko, aflata in inchisoare

URMĂTORUL ARTICOL

Accident mortal in Alba! Un tanar de 28 de ani a decedat duminica (19.05.2013) intr-un accident rutier produs pe DN 75, in apropiere de orasul Campeni

Ultimele știri de la International