Leul, tot slab

În prima zi bancară a anului, euro a fost cotat la aproape 4 lei şi 50 de bani. Este cea mai slabă poziţie a monedei naţionale în faţa celei europene începând din martie anul trecut, relatează Digi 24.

Dar deprecierea cea mai importanta este faţă de dolarul american. Leul a pierdut aproape nouă bani, asfel că moneda americană a ajuns la o cotaţie de 3 lei şi 77 de bani. Este cel mai mare nivel înregistrat de dolar după 3 august 2012.

Sunt mulţi comentatori care pun deprecierea monedei naţionale pe seama agitaţiei create de discuţiile despre ieşirea greciei din zona Euro. Consilierul Guvernatorului BNR, Adrian Vasilescuspune însă că nu sunt motive de panică şi că leul evoluează pe o piaţă valutară stabilă.

„Aceste două monede, euro şi dolarul, puse faţă în faţă, nu sunt decât două hârtii de turnesol pe care se întipăreşte realitatea din Europa la această oră”, spune Adrian Vasilescu.

„Leul nu este expus, pentru că leul nu e în acest joc. Leul, în momentul de faţă, evoluează pe o piaţă stabilă”, asigură consilierul guvernatorului BNR. „2015 va fi şi el un an al stabilităţii pe piaţa valutară, dacă nu se strică jocul internaţional prea tare”, a adăugat oficialul BNR.

 

sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Viscolul face drumurile judetene impracticabile. Afla aici care sunt drumurile blocate de zapada

URMĂTORUL ARTICOL

Deputatul Costel Alexe: PSD a inceput curatenia traseistilor

Ultimele știri de la Economic