sarmisegetuza_romania_top_destinatii_turistice

Lista celor mai frumoase destinatii turistice din Romania! Jurnalistii de la The Guardian au publicat o lista intreaga bazata pe opiniile cititorilor ziarului

The Guardian scrie că satele săseşti din Transilvania sunt binecunoscute ca destinaţii turistice, dar mai sunt multe locuri de vizitat în România, „una dintre cele mai fascinante ţări din Europa”.


The Guardian a publicat o listă a celor mai frumoase destinaţii turistice din România realizată pe baza opiniilor cititorilor cotidianului britanic, în top, dominat de complexul arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa, fiind incluse, printre altele, oraşele Sibiu, Sighişoara, dar şi Bucureşti.

The Guardian scrie că satele săseşti din Transilvania sunt binecunoscute ca destinaţii turistice, dar mai sunt multe locuri de vizitat în România, „una dintre cele mai fascinante ţări din Europa”.

Pe primul loc în preferinţele cititorilor The Guardian s-a situat complexul arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa (judeţul Hunedoara), fosta capitală a Daciei romane, situată la o distanţă de 40 de kilometri de Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei.

Tot în Transilvania, publicaţia britanică recomandă turiştilor să admire operele de artă din Muzeul Brukenthal, dar şi Piaţa Mare din Sibiu, vorbind şi despre Podul Minciunilor – cel mai vechi pod din fontă aflat în serviciu în România.

În aceeaşi regiune istorică a României, The Guardian le recomandă cititorilor satele săseşti de pe Târnava Mare – Biertan, Richis etc. -, cu bisericile fortificate, mănăstiri şi un „tangibil simţ al trecutului”, Târgul de Crăciun din Sibiu, care are loc în Piaţa Mare a oraşului, Sighişoara, Rezervaţia de urşi de la Zărneşti (Liberty Bear), satul Viscri, din judeţul Braşov, singura aşezare de acest tip din România care figurează pe lista patrimoniului UNESCO – publicaţia recomandând pensiunea deţinută de prinţul Charles al Marii Britanii -, localitatea Câmpu Cetăţii (în maghiară Vármező) din judeţul Mureş, staţiunea Valea Verde, de lângă Sighişoara, satul Cisnădioara din Sibiu.

În topul The Guardian mai este inclus Bucureştiul, unde un cititor a recomandat clubul Contele Dracula, dar şi Timişoara, despre care se spune că este supranumită şi „mica Vienă” şi că a fost locul unde „s-a născut” revoluţia din 1989, staţiunile de la Marea Neagră, precum şi Maramureşul, cu Sighetu Marmaţiei, Cimitirul vesel şi Închisoarea Sighet.

Cititorii publicaţiei The Guardian recomandă nu numai locuri de vizitat, ci şi locuri de cazare de care au fost impresionaţi, pentru care oferă şi tarife.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Dezbatere agendadeiasi.ro! Cazul femeii moarte la Iasi din cauza silicoanelor naste cateva semene de intrebare asupra eficientei sistemului sanitar romanesc! Tu cine crezi ca este vinovat de moartea Marianei Ciubotariu?

URMĂTORUL ARTICOL

Aparitia care a uimit pe toata lumea! Imagini de colectie cu Fidel Castro! Ieri s-a prezentat la vot pentru a-si sustine fratele! Votul este doar o mimare a democratiei pentru ca rezultatul este clar dinainte (FOTO)

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in