Liviu Parciu,primar in comuna vasluiana Viisoara a inventat parazapezi din impletituri de crengi si arbusti pentru a evita blocarea drumurilor si izolarea pe timp de iarna a comunei. Investitia nu a costat niciun leu si nu-i va tenta pe hoti sa o fure

 

 

 

Principalele drumuri de acces spre comuna vasluiană Viişoara vor fi protejate în această iarnă de parazăpezi făcute din împletituri de crengi şi arbuşti, soluţie găsită de autorităţile locale după ce panourile metalice puse în iernile trecute pe marginea drumurilor au fost furate, informează Mediafax.

 

 

Investiţia făcută de autorităţile din Viişoara nu a costat niciun leu, în condiţiile în care arbuştii folosiţi la parazăpezi au fost tăiaţi de pe marginea unui drum comunal, unde primăria a făcut defrişări.

 

„Ca şi forţă de muncă, am participat majoritatea angajaţilor din primăriei, de la paznic şi şeful pompierilor, până la viceprimar şi primar. Dacă la parazăpezile metalice trebuia să angajăm oameni care să le păzească, ceea ce nu ne permitea bugetul, pe acestea din crengi şi arbuşti nu le fură nimeni. De aceea, le considerăm foarte eficiente”, a declarat, luni, primarul comunei Viişoara, Liviu Pârciu.

 

Parazăpezile din împletituri de crengi şi arbuşti au o înălţime de 1,5 metri şi, însumate, se întind pe o lungime de peste doi kilometri.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un numar de 11 protestatari fata de exploatarea gazelor de sist din comuna vasluiana Pungesti au fost amendati de Jandarmerie in ultimele zile pentru organizarea ilegala de mitinguri

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie! Miercuri 27 noiembrie apa va fi intrerupta inmai multe zone din judetul Iasi. Vezi detalii

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in