locomotiva_in_flacari

Locomotiva unui tren de persoane de pe ruta Tecuci-Iasi a luat foc, miercuri dupa-amiaza (09.10.2013), intre localitatile Barlad si Zorleni din judetul Vaslui.Aproximativ 100 de persoane au fost evacuate pe campul din apropierea sinelor de tren

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, locomotiva trenului Regio a luat foc la aproximativ trei kilometri de la plecarea din Gara Bârlad, mecanicul sunând la 112.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, locomotiva trenului Regio a luat foc la aproximativ trei kilometri de la plecarea din Gara Bârlad, mecanicul sunând la 112.

În momentul izbucnirii incendiului, în tren se aflau aproximativ 100 de persoane, care au fost evacuate pe câmpul din apropierea şinelor de tren. Totodată, locomotiva a fost desprinsă de cele trei vagoane pentru a nu exista pericolul extinderii incendiului la acestea.

„Reprezentanţii CFR Călători au decis să trimită o altă locomotivă care să tracteze vagoanele înapoi spre Bârlad”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.

Trenul şi-a reluat traseul, miercuri după-amiază, cu o întârziere de 120 de minute, după ce Regionala Iaşi a CFR a trimis o altă locomotivă de la Tecuci.

„Locomotiva la care a apărut un scurtcircuit la un cablu electric din sala motoarelor a fost deconectată de la vagoane pentru siguranţa călătorilor. Între timp, a fost adusă o locomotivă de ajutor de la Tecuci, staţie situată la 50 de kilometri de Bârlad, cu care au fost tractate atât cele trei vagoane, cât şi locomotiva la care s-a înregistrat incendiul, evident odată cu lichidarea acestuia. În staţia CFR Bârlad, după schimbarea locomotivei, trenul şi-a reluat cursa spre Iaşi”, a declarat, miercuri,şeful Biroului Vaslui al Poliţiei Transporturi Feroviare, Costel Puflea.

Potrivit acestuia, locomotiva cu probleme a fost garată în staţia CFR Bârlad, urmând ca Regionala Transporturi Feroviare Iaşi să trimită o echipă care să ancheteze cauza incendiului.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Avocatul Poporului a contestat, miercuri (09.10.2013), la Curtea Constitutionala Ordonanta de urgenta privind insolventa. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Tragedie pe facebook! Un tanar din Hemeius, judetul Bacau, Marian Ardeleanu, a anuntat pe Facebook ca se sinucide, insă nimeni nu l-a crezut. A murit cateva ore mai tarziu din cauza unei supradoze de pastile

Ultimele știri de la Actualitate