Lucrările la axa rutieră Iași- Suceava se apropie de final! Iată cum arată proiectul de pe lotul 3 – Galerie Foto

/

Lucrările de reabilitare ale lotului 3 din axa rutieră strategică Iași- Suceava au depășit un stadiu de 60 la sută. Proiectul de modernizare a tronsonului din zona Belcești a bătut pasul pe loc mai mulți ani. Consiliul Județean Iași dă asigurări că proiectul va fi gata în cel mai scurt timp.

Peste 60 la sută din lucrările de pe lotul 3 din axa rutieră Iași- Suceava au fost finalizate.  Lucrările sunt executate de asocierea Daroconstruct SRL- Rutador SRL și au fost întârziate circa doi ani în urma unei succesiuni de contestații și procese în instanță. În tot acest timp, materialele s-au scumpit cu aproape 50 la sută, proiectul fiind evaluat la circa 100 milioane lei. Priin lotul trei vor fi modernizate drumurile județene ce traversează mai multe comune, respectiv DJ 281 Belcești- Ceplenița- DN 28B și DJ 281 de la DN 28B- Scobinți- Lespezi

Lucrări avansate pe lotul 3 din axa Iași- Suceava

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a arătat și cum decurg lucrările la acest obiectiv.

Lucrările de modernizare ale drumurilor județene de pe acest lot sunt în plină desfășurare, iar progresul realizat până acum este impresionant. Suntem hotărâți să recuperam timpul pierdut și să finalizam lucrările în termenul asumat. Constructorul lucrează intens pe două tronsoane. Facem tot posibilul să terminăm modernizarea cât mai repede cu putință, menținându-ne în același timp angajamentul față de standardele înalte de calitate”, a spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Cum arată lucrările la axa rutieră Iași- Suceava?

Tronsonul 1 este realizat covor BADPC 22,4, un strat de legătur de binder integral de la localitatea Belcești (km 20+810) pânâ la localitatea Bădeni  (km 38+840), integral pe tronsonul 1, în afară de zona de la km 29+050- 30+550 și cu mici întreruperi la Podul de la Ceplenița și Podul de la Bădeni. Pe tronsonul 2 a fost realizat un covor asfaltic, adică un strat de legătură binder, între km 43+900 – km 49+660; km 53+240 – km53+520; km 54+220 – km 57+700. A fost  finalizată desfacerea acceselor la proprietăți de pe zona Sirețel și se lucrează la decopertare în vederea atingerii lățimii și cotei platformei drumului la km 57+700- km 61+855. De asemenea, se lucrează la desfacerea acceselor în comuna Scobinți (km 39+350- km 43+800) și se lucrează la decopertare în vederea atingerii lățimii și cotei platformei drumului. La Podul Ceplenița de peste râul Sirețel este realizată placa de suprabetonare pe sensul stâng.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

O primărie din județul Iași a uitat să colecteze amenzile date pe un an! Gaură de peste 180 mii lei la bugetul local

URMĂTORUL ARTICOL

Primăria și CFR se ceartă pe un pasaj din oraș! Trecerea subterană arată ca după război- FOTO

Ultimele știri de la Actualitate