Lungmetrajul „Black Coal, Thin Ice”, de Yi’nan Diao, a castigat, sambata (15.02.2014), premiul Ursul de Aur pentru cel mai bun film la cea de-a 64-a editie a Festivalului de la Berlin

 

 

 

Echipa filmului a urcat pe scena de la Berlinale Palast pentru a primi premiul Ursul de Aur. Regizorul chinez Yi’nan Diao a mulţumit întregii echipe.

 

 

„Este foarte greu de crezut că acest vis a devenit realitate. Un vis pe care îl am de foarte mult timp şi care nu a devenit realitate pentru mult timp. Este minunat. Uitaţi-vă la aceşti oameni de aici, o echipă minunată”, a declarat regizorul în discursul său de mulţumire.

 

În filmul „Bai ri yan huo/ Black Coal, Thin Ice”, regizorul Yi’nan Diao combină umorul ciudat din pelicula „Uniform” (2003) cu tristeţea şi pesimismul din filmul lansat în 2007 „Night Train”, dar, în ciuda acestor lucruri, ca o poveste cu detectivi, „Black Coal, Thin Ice” este destul de greu de înţeles, scrie hollywoodreporter.com. Publicul va fi încântat de atmosfera ciudată, încercând să compună puzzle-ul format din poveste şi personaje, se mai arată pe site-ul menţionat.

 

Din distribuţia filmului fac parte, printre alţii, actorii Fan Liao – care a primit, sâmbătă seară, premiul Ursul de Argint pentru cel mai bun rol masculin -, Lun Mei Gwei şi Xuebing Wang.

 

Yi’nan Diao este scriitor şi regizor şi este cunoscut pentru filmele „Shower” (1999), „Uniform” (2003) şi „Night Train” (2007).

 

Doar 20 de filme şi-au disputat anul acesta Ursul de Aur, recompensa supremă a Festivalului de la Berlin, câştigată anul trecut de filmul românesc „Poziţia copilului”, de Călin Peter Netzer, considerat o operă cinematografică lipsită de concesii la adresa României postcomuniste.

 

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2014 a debutat pe 6 februarie şi se încheie pe 16 februarie.

 

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din lume şi deschide, practic, sezonul anual al marilor premiere cinematografice.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Simona Halep s-a calificat in finala turneului de tenis feminin de la DOHA!

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie! Duminica, 16 februarie, tragerile loto vor avea loc incepand cu ora 18:15, in cadrul emisiunii „Lozul cel Mare”, difuzata pe TVR1

Ultimele știri de la Actualitate