Magistratii de la Curtea de Apel Bacau il tin in suspans in continuare pe fostul primar al localitatii iesene Popricani, Otonel Slabu! Vezi detalii

 

 

 

Magistratii de la Curtea de Apel Bacau il tin in suspans in continuare pe fostul primar al localitatii iesene Popricani. Ieri, judecatorii au anuntat ca vor lua o decizie in acest dosar, insa au mai amanat inca o data luarea unei hotarari.

Judecata in acest dosar a fost finalizata pe data de 24 octombrie 2013, iar pronuntarea a fost amanata pentru aproape o luna de zile, 21 noiembrie. Pentru ca nu au avut timp suficient pentru a lua o decizie, magistratii au amanat pronuntarea inca o saptamana. Initial, Judecatoria Bacau a decis condamnarea lui Slabu Otonel la executarea unei pedepse de 5 ani de inchisoare cu executare, pentru infractiuni legate de deturnarea unor fonduri europene. Monica Crasmariu este secretar la Primaria Popricani si a fost si ea condamnata in prima instanta la executarea unei pedepse de 5 ani de inchisoare. Pentru a pune mana pe fondurile europene alocate prin intermediul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura, Slabu Otonel si Monica Crasmariu au concesionat pasunea, peste 1.247 de hectare pe numele lui Vasile Zvoristeanu. Dupa ce banii intrau in contul lui Zvoristeanu, erau retrasi de Monica Crasmariu sau de Slabu Otonel, care-i foloseau in interes personal. „De fiecare data cand intrau banii in cont, ma puneau sa semnez sa fie transferati. Imi spuneau ca se ocupa ei de tot si sa nu-mi fac niciun fel de griji. Dupa ce am fost chemat la DNA, mi-am dat seama ca primarul si Monica Crasmariu au cheltuit ilegal banii. Sa raspunda ei. Eu nu am bagat niciun ban in buzunar”, a declarat Vasile Zvoristeanu. Asta in conditiile in care banii trebuiau utilizati pentru intretinerea pasunii, insamantari, realizare de adapatori si umbrare pentru animale etc. In schimb, acestia s-au pretat la aproape orice pentru a baga in buzunar fondurile europene. 

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Pana pe 14 decembrie 2013, la Muzeul Unirii din Iasi va fi prezentata expozitia „Securitatea – instrument al dictaturii”

URMĂTORUL ARTICOL

Fundatia Casa Sperantei organizeaza pe data de 3 decembrie 2013 un eveniment spectacol la Casa de Cultura a Sindicatelor –Iasi

Ultimele știri de la Actualitate