Mai multi credinciosi, arondati Bisericii „Pogorarea Sfantului Duh” – Curelari, din Iasi, scot la iveala o serie de practici neortodoxe ale preotului paroh Vasile Manole

 

 

 

Rabufnire fara precedent a enoriasilor arondati Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” – Curelari, din Iasi, situata in zona Targu Cucu.

Oamenii sunt nemultumiti si revoltati, deoarece in cutiile postale au primit o informare, in numele parintelui paroh Vasile Manole, prin care li se cere sa contribuie cu 50 lei pe an catre lacasul de cult. Enoriasii sustin ca, pentru prima data, le este impus un asemenea lucru. In plus, ei dezvaluie ca a mai venit si un alt preot, ce reprezinta o alta miscare religioasa din cadrul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), care a facut la fel. 

 

„In aceasta zona, dar mai ales in blocul unde locuim noi, suntem majoritari pensionari. Acum cateva zile, in cutiile postale, am primit instiintare de la preotul paroh de la Biserica Curelari, careia ii suntem arondati, ca trebuie sa platim o contributie anuala de 50 lei. Peste acestea, ne-au fost stabilite si tarife la pomelnice si alte dari la biserica! Este total inadecvat sa se intample asa ceva si sa ne fie impuse aceste sume din partea acestui preot. Oricine este liber sa dea la biserica, daca el crede de cuviinta, oricati bani vrea, dar nu sa fie obligat la asa ceva. Noi nu primim nicio chitanta de la parintele Manole si nici nu stim ce face cu banii. Am auzit noi ca este si inginer si ca are tot felul de afaceri. As mai vrea sa va spun ca, recent, a venit si alt parinte de la o alta biserica si ne-a cerut bani… Acum, noi nu mai intelegem nimic, dar vrem sa tragem un semnal de alarma pentru incetarea unor asemenea practici pe care le consideram ilegale”, povesteste o enoriasa. In fata acestei avalanse de acuzatii, parintele de la Curelari a sustinut ca toate cele spuse despre el sunt neadevaruri flagrante. 

 

„Nu este nimic adevarat. Nu am impus nimanui sa plateasca aceasta contributie. In aceasta iarna, in cadrul organismelor bisericesti de conducere, a fost stabilita aceasta suma pentru contributia anuala. Le-am spus si credinciosilor despre aceasta, dar nu am impus nimanui sa o plateasca. Fiecare o poate face benevol, fara a fi conditionat. Daca faceti un reportaj, va rog sa luati ca atare ceea ce v-am spus. Acum, daca v-as spune ca din 100 de enoriasi, doar doi au platit contributia, s-ar vedea despre ce este vorba”, a replicat preotul Vasile Manole.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Judecatorul iesean Cristina Sima, de la Sectia Civila a Tribunalului Iasi, si-a inaintat demisia. Vezi motivul

URMĂTORUL ARTICOL

Soc! Focar de TBC la Scoala Gimnaziala din Todiresti . Zece elevi au fosti dusi la Spitalul Municipal de Urgenta Pascani pentru investigatii medicale

Ultimele știri de la Actualitate