Mai multi elevi din Botosani, coordonati de profesorul Luisian Grigore de la Palatul Copiilor din Botosani, au creat un brat robotic humanoid.

 

 

 

La crearea braţului robotic humanoid au lucrat 18 elevi, coordonatorul proiectului fiind profesorul Luisian Grigore, în timp ce partea de realizare practică a fost condusă de elevul Mihnea Horbuli, potrivit Agerpres.

 

 

Braţul robotic creat este mai performant faţă de predecesorul său, prin materialele folosite, mai multe grade de libertate (trei la fiecare deget, unu la palmă şi rotirea încheieturii) şi aspectul apropiat de cel uman.

 

Imprimanta 3D finalizată de o echipă de elevi ai Cercului de Fizică Aplicată condusă de Mihnea Horbuli Mihnea a avut un rol fundamental în realizarea braţului, toate componentele mecanice fiind „turnate” cu imprimanta 3D. Materialele pentru realizarea proiectului au fost suportate de către Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret- Centrul de Tineret Botoşani.

 

„La finalizarea proiectului au participat reprezentanţi ai instituţiilor partenere, elevi şi profesori de specialitate din Botoşani, Iaşi şi Suceava. Profesorii invitaţi au fost impresionaţi de realizare şi de costurile scăzute în crearea braţului, comparând cu alte proiecte asemănătoare”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret.

 

Cinci dintre elevii implicaţi în acest proiect au realizat, în 2013, o mână robotică „Robohand”

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Elevii si prescolarii vor intra de vineri, 20 iunie, in vacanta de vara

URMĂTORUL ARTICOL

In perioada 23 iunie – 11 iulie 2014, in Sala Pasilor Pierduti din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iasi va fi gazduita expozitia documentara „UAIC – A Place for Women in Science”

Ultimele știri de la Actualitate