Maia Sandu, prima reacție după atentatul de pe Aeroportul Internațional Chișinău

În urma atacului tragic, care a dus la pierderea a două vieți, Maia Sandu a luat măsuri urgente pentru a asigura siguranța cetățenilor și a restabili ordinea în țară. Ea a subliniat importanța cooperării între toate instituțiile implicate și a tranmis condoleanțe familiilor îndoliate.

„Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la
autoritățile Republicii Moldova, a împușcat mortal două persoane – un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.
Transmitem sincere condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate – pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toți.
Instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forță sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova”, a transmis Maia Sandu.

Atac armat pe Aeroportul Internațional Chișinău. Două persoane și-au pierdut viața

Un incident tragic a avut loc vineri, 30 iunie 2023, pe Aeroportul Internațional Chișinău din Republica Moldova, când un atac armat a zguduit zona. În jurul orei 17:40, un cetățean străin, căruia i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, a deschis focul în incinta aeroportului. Incidentul a rezultat în pierderea a două vieți, doi membri ai forțelor de securitate, care și-au sacrificat viața în îndeplinirea datoriei lor.

Potrivit informațiilor furnizate de către Ministerul Afacerilor Interne din Moldova, agresorul a fost rapid neutralizat și capturat de către Brigada de poliție cu destinație specială FULGER. Echipa de intervenție a reușit să înlăture situația de pericol de pe Aeroportul Internațional Chișinău, restabilind astfel securitatea în zonă.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Primăria vrea un parc de distracții și un Aqua ParK. Se caută investitori

URMĂTORUL ARTICOL

Atacatorul de pe Aeroportul Internațional Chișinău este un cetățean din Tadjikistan. Acesta a omorât doi oameni

Ultimele știri de la International