Maine vor avea loc doua evenimente dedicate tinerilor

În amfiteatrul Colegiului Tehnic Mihail Sturdza, Iaşi, se vor desfășura, în data de 26.01.15, două activități care prezintă un interes deosebit pentru elevi.
    Prima activitate, la ora 10,00 constă în lansarea Proiectului Național Cetățenie Activă prin Participarea Tinerilor,  conceput pe premisa conform căreia tinerii din România pot şi trebuie să devină principalii actori ai schimbărilor sociale necesare consolidării democraţiei. Sunt implicate şcoli din orașele: Turda – Cluj-Napoca – Zalau – Baia Mare – Oradea – Câmpeni – Alba-Iulia – Petroșani – București – Iași – Pașcani – Miercurea Ciuc – Sighișoara  și Câmpia Turzii. Cetățenie Activă prin Participarea Tinerilor oferă cadrul favorabil dezvoltării de instrumente civice pentru tineri, propunându-și, totodată, ca implicarea acestora în exprimarea preocupărilor socio-culturale și identificarea soluțiilor la problemele comunitare descoperite să fie un proces care are în centrul său tinerii cetățeni de mâine. Cele trei pachete de training (drepturile omului și ale cetățeanului; construirea campaniilor de advocacy; tehnici de negociere și dezbatere) suplinesc lipsa de informare din domeniul educației civice formale și capacitează tinerii în dezvoltarea și aplicarea unor soluții coerente la problemele pe care le identifică în comunitățile lor. Tinerii vor avea astfel, oportunitatea de a dezvolta competențe transversale care nu sunt oferite în sistemul de educație formală, competențe precum organizarea comunitară, tehnici de negociere și dezbatere, promovarea propriilor idei.
    Cea de-a doua activitate, la ora 13,00, Spune NU drogurilor, va avea un număr mare de participanți, peste 100 elevi și se va desfășura în colaborare cu Inspectoratul de Poliție al județului Iași, Asociaţia Salvaţi Copiii, Iaşi și Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Iaşi. 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Loredana vine la Iasi! Afla cand si unde va fi concertul

URMĂTORUL ARTICOL

Va asteptam vineri, 30 ianuarie, la piesa de teatru Frilensar

Ultimele știri de la Comunicate de presa