ULTIMĂ ORĂ:

Medici ieseni in alerta! Tot mai multe persoane varstnice, diagnosticate cu afectiuni cardiovasculare, ajung la spital din cauza temperaturilor scazute

Medici ieseni in alerta! Tot mai multe persoane varstnice, diagnosticate cu afectiuni cardiovasculare, ajung la spital din cauza temperaturilor scazute
Citit : 5 views Comentariu

 

 

 

Tot mai multe persoane în vârstă, di­agnosticate cu afecţiuni cardiovasculare, ajung pe mâna medicilor ieşeni, din cauza temperaturilor scăzute. Frigul agra­vează probleme cu inima, iar în ultima gardă, în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon“ au a­juns patru vârstnici cu astfel de proble­me.

 

Potrivit medicilor, media pe zi este de cel puţin doi pacienţi, foarte mult, având în vedere că în alte perioade, când nu este frig, un caz de acest gen se în­tâlneşte la câteva săptămâni. „Este vor­ba despre persoane cu vârsta peste 70 de ani, care se simt tot mai rău şi se cunoaşte faptul că temperaturile scă­zute agravează afecţiunile cardiace. Aceştia fac şi infecţii respiratorii şi se ajunge la stop cardiorespirator. Majo­ritatea sunt aduşi cu UPU, unii răs­pund la resuscitare, în timp ce la alţii se declară decesul“, a precizat conf. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef la UPU-SMURD. Aproape în toate cazurile, ast­fel de pacienţi la care se obţine activitate electrică a cordului rămân internaţi în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă sau sunt trimişi la Institutul de Boli Cardiovasculare.

Cadrele me­di­cale le recomandă persoanelor în vârs­tă să-şi ia la timp medi­caţia, să urmeze regimul impus de specialişi, să evite expunerea prelungită la frig şi să se prezinte de urgenţă la spital atunci când simt că nu mai pot respira normal.

 

ziaruldeiasi.ro