Medicii fac apel catre ieseni pentru a dona celule stem. Vezi detalii

 

 

 

Apelul medicilor se indreapta spre orice iesean care indeplineste conditiile pentru a fi declarat apt in vederea donarii de celule stem.

Pana in prezent, peste 100 de persoane se afla pe lista donatorilor voluntari de celule stem. Pot fi contactati oricand pentru a salva viata unui pacient aflat pe patul de spital sau pot sa nu fie niciodata solicitati, pana la varsta de 60 de ani atunci cand vor iesi din registru.  Iesenii cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani pot fi unica sansa la viata. Cei deja inscrisi au trecut de completarea chestionarului de evaluare si de analizele de sange. Campania de informare pusa la punct de Institutul Regional de Oncologie Iasi a avut un ecou neasteptat, chiar si in randul tinerilor. Prima etapa este completarea unui chestionar de autoevaluare, prin care se scaneaza intregul istoric medical al posibilului donator. Pentru analize este nevoie de 15 mililitri de sange, pentru a se depista eventualele boli transmisibile. Acest screening este foarte important pentru siguranta celui care poate primi celulele stem. 

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie ieseni! Transportul in comun va suferi o noua serie de modificari. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Anunt important pentru studentii activi de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi! Au inceput inscrierile pentru tabere la mare sau la munte

Ultimele știri de la Sanatate