monalisa

Mesaje secrete in pictura Mona Lisa lasate de da Vinci. Vezi ce au descoperit o echipa de cercetatori din Italia

O echipa de cercetatori de la Comitetului National pentru Patrimoniu Cultural, Italia, a reusit sa faca o descoperire incredibila cu privire la tabloului lui da Vinci. Artistul a dorit sa transmita un mesaj secret urmasilor sai, fapt pentru care a incorporat mai multe litere si cifre pe chipul Mona Lisei. Aceste litere si cifre nu sunt vizibile cu ochiul liber, ci doar la microscop. De exemplu, in ochiul stang al picturii se regasesc literele LV, iar in cel drept literele CE. De asemenea, pe fruntea misterioasei doamne, specialistii au descoperit numeroase alte litere insotite de cifre.
Pana in prezent nimeni nu a reusit sa sparga codul secret pe care da Vinci l-a inserat in pictura sa, dar cercetarile continua.
Gurile rele sustin ca de fapt Leonardo da Vinci era homosexual si din aceasta cauza a pictat versiunea feminina a sa. Aceasta este pur si simplu o speculatie meschina care nu va fi demonstrata niciodata. Cert este faptul ca pictorul ajunsese la un grad impresionat al cunoasterii, pe care a incercat s-o transmita urmasilor sai prin diverse ghicitori. Una dintre ele este si misteriosul tablou Mona Lisa.
O echipa de cercetatori de la Comitetului National pentru Patrimoniu Cultural, Italia, a reusit sa faca o descoperire incredibila cu privire la tabloului lui da Vinci. 

O echipa de cercetatori de la Comitetului National pentru Patrimoniu Cultural, Italia, a reusit sa faca o descoperire incredibila cu privire la tabloului lui da Vinci. 

Artistul a dorit sa transmita un mesaj secret urmasilor sai, fapt pentru care a incorporat mai multe litere si cifre pe chipul Mona Lisei. Aceste litere si cifre nu sunt vizibile cu ochiul liber, ci doar la microscop. De exemplu, in ochiul stang al picturii se regasesc literele LV, iar in cel drept literele CE. De asemenea, pe fruntea misterioasei doamne, specialistii au descoperit numeroase alte litere insotite de cifre.

Pana in prezent nimeni nu a reusit sa sparga codul secret pe care da Vinci l-a inserat in pictura sa, dar cercetarile continua. Gurile rele sustin ca de fapt Leonardo da Vinci era homosexual si din aceasta cauza a pictat versiunea feminina a sa. Aceasta este pur si simplu o speculatie meschina care nu va fi demonstrata niciodata. Cert este faptul ca pictorul ajunsese la un grad impresionat al cunoasterii, pe care a incercat s-o transmita urmasilor sai prin diverse ghicitori. Una dintre ele este si misteriosul tablou Mona Lisa.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

14 tablouri originale realizate de Salvador Dali, care nu au fost vazute de public pana in prezent, vor fi scoase la licitatie la Londra pe 18 iunie 2013

URMĂTORUL ARTICOL

Muzeul de Istorie a Moldovei si Muzeul Unirii din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi organizeaza expozitia Museum – Vivat, Crescat, Floreat!, al carei vernisaj va avea loc la Muzeul Unirii vineri, 18 mai 2013, orele 19.00

Ultimele știri de la Cultura