Meteorologii anunta ca in zile urmatoare se mentine vremea mai calda decat in mod normal la această data. Vezi prognoza meteo pentru zilele de Craciun

 

 

 

Luni va fi frumos la deal si la munte, unde vremea se mentine mai calda decat ar fi normal in ultima decada din decembrie.

In zonele joase de relief, insa, plafonul de nori josi persista mare parte din zi, ceata asociata trecator cu burniţă sau fulguială este si ea prezenta mai ales in primele ore, iar vantul nu da semne de agitatie decat pe cretele cele mai inalte de munte. Prin urmare, la amiaza termomtrele nu vor indica mai mult de minus 2, cel mult 0 grade, în zonele cu nori sau ceaţă persistentă (cel mai probabil cele depresionare si, izolat, sud-estice) şi 11…12 grade în Subcarpaţii Sudici.

 

In Capitala cerul va fi acoperit de nori buna parte din zi si, mai ales dimineata, din nou va fi ceata, astfel incat maxima zilei va fi de aproximaitv 1 grad Celsius.

 

Marti tot la deal şi la munte vremea va fi calda si in general frumoasa, cu vant ceva mai sprinten doar pe cretele inalte, in timp ce la campie si in depresiuni norii josi si ceata tin agenda zilei mai ales in orele diminetii cand izolat se asociaza cu burnite, ploi slabe sau, posibil fulguieli trecatoare. In aceste conditii si regimul temeperaturii aerului ramane similar cu cel din ziua precedenta, maximele pornesc de la minus 2…0 grade in zonele unde norii si ceata persista (cel mai probabil in sud-est) si ating 10…12 grade in Subcarapatii Sudici si in Dealurile de Vest.

 

In Bucuresti norii persista mare parte din zi si, mai ales dimineata, vor fi si conditii de ceata, vantul nici nu se simte si maxima zilei va fi de aproximativ 3 grade Celsius, normala pentru data din calendar.

 

Miercuri va fi frumos in regiunile intracarpatice, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde soarele predomina si temperaturile ating valori mai mari decat cele normale la sfarsit de an. Dar in sudul si estul tarii, la campie si in depreisuni, norii josi pesista si ceata este prezenta local in orele diminetii, asociata pe alocuri si cu burniţe sau ploi slabe şi, poPrin urmare, la amiaza vorbim despre temperaturi de la 0 în sudul Olteniei, pana la 12 în Dealurile de Vest.

 

In Bucuresti patura de nori de nivel jos persista peste zi, iar in orele diminetii este posibil sa avem din nou ceata si burnita, asa ca maxima ramane apropiata de normalul perioadei, 3…4 grade vor fi in termometre la amiaza.

 

Joi va fi ceva mai cald in mare parte din tara, desi norii predomina siploua slab prin vestul si sud-vestul tarii, unde izolat sunt conditii pentru polei, in timp ce la munte vor fi cateva lapovite sau ninsori, la altitudini mai mari. In schimb in sud si est, mai ales dimineata, va fi ceata si pe alocuri va burnita, ca si in ziele precedente. Vântul de sud devine insa tot mai agitat, atat in Campia de Vest, pe litoral si in Moldova cat si in sudul Banatului si pe crestele montane inalte unde va sufla tare. Prin urmare, maximele zilei pornesc de la 1 grad in Oltenia si ating 13 în Dobrogea, cu aproximativ 7 grade mai mult decat ar fi normal in zilele Craciunului.

 

Iar tendinta este ca si in urmatoarele zile sa se mentine vremea mai calda decat in mod normal la aceasta data, cu precipitatii vineri la nivel local, in general ploi slabe, dupa care ceata si norii josi, pe alcouri si burnita, sa redevina principalele elemente din tabloul meteo al sfrsitului de saptamana.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Autoritatile judetene vor aloca circa jumatate milion de lei pentru refacerea unei portiuni pe DJ 248 Iasi – Vaslui

URMĂTORUL ARTICOL

Iata cele mai frumoase traditii si obiceiuri de Craciun

Ultimele știri de la Actualitate