otp_bank_carduri_2013

Metoda inedita de a-si atrage clientii! OTP Bank stimuleaza vanzarile de carduri de credit oferind clientilor posibilitatea de a-si face cumparaturile fara nici o dobanda! Este cel mai performant card de pe piata romaneasca!

„Cardul de credit cu plata în rate este sin­gu­rul tip de card de credit care se vinde pe pia­ţa românească. Acest card nu are niciun fel de limi­tări în ceea ce priveşte locul unde se face tran­zacţia; inclusiv cumpărăturile efectuate în stră­i­nătate sunt împărţite automat în şase rate lu­nare”, a declarat Adrian Chichiţă, directorul de carduri al OTP Bank.


OTP Bank, o bancă de talie medie cu acţio­na­riat maghiar, încearcă să stimuleze vânzările de carduri de credit oferind clienţilor facili­ta­tea de a plăti cumpărăturile efectuate în ma­ga­zine sau pe internet în mai multe rate lunare, fă­ră dobândă. Tranzacţiile cu cardul de credit sunt împărţite automat în şase rate indiferent de locul în care au fost efectuate.

„Cardul de credit cu plata în rate este sin­gu­rul tip de card de credit care se vinde pe pia­ţa românească. Acest card nu are niciun fel de limi­tări în ceea ce priveşte locul unde se face tran­zacţia; inclusiv cumpărăturile efectuate în stră­i­nătate sunt împărţite automat în şase rate lu­nare”, a declarat Adrian Chichiţă, directorul de carduri al OTP Bank.

Modelul ratelor fără dobândă pe cardurile de credit a fost lansat pe piaţa locală în urmă cu mai mulţi ani de turcii de la Credit Europe şi Garanti Bank. Ulterior, pe această piaţă au intrat şi jucători mari ca BCR, Banca Transil­va­nia sau Raiffeisen Bank. Majo­ritatea băn­cilor acceptă însă plata în rate doar a cumpără­turilor făcute la anumiţi comer­cianţi parteneri.

OTP mizează pe vânzarea a 9.000 de car­duri de credit cu facilitatea de rate fără dobân­dă până la finalul anului, ceea ce înseamnă o creş­tere cu 150% a portofoliului. OTP are în pre­zent un portofoliu de 6.000 de carduri de cre­dit. La o valoare medie de 3.000 de lei a unei li­nii de credit, sumele aprobate pe cele 9.000 de car­duri ar urma să fie de circa 2,7 milioane de lei.

Cardurile de credit nu au fost până acum în atenţia băncii, care deţine o cotă de piaţă de nu­mai 0,3% pe acest segment. Cei mai mari ju­că­tori din piaţa cardurilor de credit sunt bănci pre­cum Raiffeisen, Credit Europe sau Banca Tran­sil­vania, dar şi instituţii financiare neban­ca­re (IFN), cum este Cetelem. La nivelul în­tregii pie­ţe sunt circa 2,2 milioane de carduri de credit, ma­joritatea având ataşată opţiunea de rate fără dobândă.

Multe bănci au intrat pe nişa ratelor pe cardul de credit în ultimii ani şi nu percep dobândă în cazul în care rata lunară este achitată integral înainte de data scadentă din extrasul de cont. Bancherii mizează însă pe faptul că numai 20-30% din clienţi îşi plătesc în fiecare lună ratele, restul intrând sub povara dobânzilor de 25-30% pe an.

Totodată, băncile care au parteneriate cu anu­miţi comercianţi primesc de la aceştia co­misioane de până la 5-6% din valoarea unei tran­zacţii. OTP Bank percepe o dobândă de 26% pe an, iar clientul trebuie să achite lunar o taxă de administrare de 5 lei. Taxa de emite­re a cardului este de 40 de lei. Banca mizează pe o medie de 6-8 tranzacţii efectuate de fie­care client într-un an, cu o valoare medie de 500 de lei pe tranzacţie, şi se aşteaptă la o rată de default de 10%.

sursa: zf.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Povestea celor trei ieseni care au participat la cel mai important raliu caritabil din lume – Charity begins in your heart! Au ocupat locul 17 cu un Mitsubishi L200

URMĂTORUL ARTICOL

Unul dintre cei mai mari proprietari de spatii comerciale din Romania anunta: piata de retail se revitalizeaza

Ultimele știri de la Economic