Ministrul Educatiei, in plimbare prin scolile din Iasi

Cu ocazia zilei de 24 ianuarie si pentru prima data la Iasi in calitate de ministru al Educatiei, Sorin Cimpeanu, a avut ieri o zi plina. Acesta  s-a intalnit cu inspectorii scolari, a vizitat Scoala Gimnaziala ”George Calinescu”, Colegiul National, s-a intalnit cu directorii scolilor si a organizat si o conferinta de presa.  
Ministrul a atins in discursul sau mai multe aspecte legate de sistemul de invatamat iesean. Cel mai important ar fi cel al autorizatiilor de functionare, unde Iasul are cele mai mici probleme, fiind si cel de-al doilea judet din tara ca importanta si marime. Acesta a mai laudat modul in care se desfasoara activitatea educationala, si a incurajat profesorii explicandu-le faptul ca in lunile martie si decembrie vor veni o serie de cresterile salariale si ca dorinta lui este ca PIB-ul educatiei sa ajunga la 6 la suta.
Cimpeanu a mai precizat si ca mai doreste sa se faca o clasificare a universitatilor si sa fie recunoscuta transparenta universitatilor. ”Sustin ca universitatile sa se compare in functia menirii lor, dar sa fie si o clasificare cat mai obiectiva” a precizat ministrul educatiei.
Acesta a mai adaugat ca noul regulament scolar este unul necesar pe care il sustine, dar cu mici exceptii, cum ar fi dreptul de contestare a notei de catre elevi. Nu in ultimul rand acesta doreste rezolvarea problemei abecedarelor scolare, elevii urmand sa aibe manuale incepand cu data de 9 februarie.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ponta si Iohannis se incing in Hora Unirii. De la ce ora poti dansa cu ei

URMĂTORUL ARTICOL

Cutremur de 4,8 grade, resimtit si la Iasi

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in