Ministrul Sanatatii, despre arestarea sotilor Dorobat: Cine greseste trebuie sa plateasca

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, marţi, întrebat fiind cum comentează faptul că trei profesori de la UMF Iaşi au fost arestaţi, că toţi cei care greşesc trebuie să plătească, dar că nu trebuie anatemizat întreg sistemul, pentru că sunt şi „oameni extraordinari”.
Nicolae Bănicioiu a declarat, marţi, la Iaşi, că arestările celor trei profesori de la UMF Iaşi este un fapt regretabil şi că în cazul unor persoane acuzate de luare de mită nici nu mai sunt alte comentarii de făcut, transmite corespondentul MEDIAFAX.
 
Ministrul Sănătăţii a fost întrebat de către jurnalişti cum comentează faptul că trei profesori renumiţi de la UMF Iaşi au fost arestaţi la sfârşitul săptămânii trecute.
 
„Cine greşeşte trebuie să plătească. Când cineva comite astfel de fapte, luare de mită, deja nici nu mai sunt alte comentrii de făcut. Astfel de cazuri afectează imaginea întregii bresle şi a sistemului în ansamblu. Dar, dincolo de aceste lucruri, nu trebuie anatemizat întreg sistemul. Avem oameni extraordinari, iar cu o parte dintre ei m-am întâlnit şi azi (marţi – n.r.) la Iaşi”, a spus Nicolae Bănicioiu, pentru Mediafax.
 
Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit, marţi, la Iaşi, cu autorităţile locale şi judeţene, discutând, între altele şi problema amplasamentului viitorului spital regional de urgenţe, apoi a vizitat Spitalul de copii „Sfânta Maria” şi Spitalul „Sfântul Spiridon”.
 
Cei trei profesori din cadrul UMF Iaşi, între care şi managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, au primit, sâmbătă, mandate de arestare pentru 30 de zile, deciziile fiind luate de către judecătorii Tribunalului Iaşi.
 
Astfel, profesorul Gheorghe Păduraru, şeful disciplinei Anatomie, este acuzat de luare de mită, tentativă de viol şi şantaj asupra unei studente la Facultatea de Farmacie, după ce ar fi ameninţat-o, în repetate rânduri, că, dacă nu va întreţine relaţii sexuale cu el, fata nu va promova examenul la Anatomie.
 
Gheorghe Dorobăţ, şeful disciplinei Terapie Intensivă, şi soţia sa, Carmen Dorobăţ, şeful disciplinei Boli Infecţioase, sunt acuzaţi de luare de mită, respectiv trafic de influenţă. Cei doi ar fi primit de la 90 de studenţi câte o sută de euro, pentru a promova la un examen susţinut cu profesorul Gheorghe Dorobăţ, banii fiind strânşi de către soţia acestuia, Carmen Dorobăţ, cadru didactic în cadrul UMF.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ieseni, uniti-va! Miting impotriva creditelor in franci elvetieni!

URMĂTORUL ARTICOL

Banicioiu, aprostrofat de un barbat suparat de timpul mare de asteptare

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in