Mircea Radulian, directorul Institutului National de Fizica a Pamantului, sustine ca activitatea seismica intensa din Vrancea este normala, dar avertizeata ca este posibil ca in urmatoarea perioada sa mai existe cutremure cu magnitudine peste 4

 

 

 

În România anul 2014 a început cu o activitate seismică intensă, după ce anul trecut s-au înregistrat peste 1.000 de seisme.

Cel mai mare cutremur a avut o magnitudine de 4,4 şi s-a produs duminică şi nu este exclus ca în acest an să mai avem cutremure şi mai puternice de atât. Cea mai periculoasă zonă din punct de vedere seismic rămâne Vrancea, unde se înregistrează adesea mişcări telurice, însă nu este e neglijat nici zona Făgăraş, spune directorul INFP, Mircea Radulian.

 

„Tot ce s-a intamplat, deocamdata este o activitate normala. Vrancea este principala zona care ne da batai de cap. Cutremurele au fost relativ mici, cu exceptia celui de acum doua zile, de 4,4. Cel mai probabil e sa avem o activitate in continuare, in special in zona Vrancea. Vor mai fi cutremure de 4, acestea apar cam la o luna, doua in zona Vrance, care ramane principala zona periculoasă, dar e puţin probabil să avem cutremure peste 7”, a spus Mircea Radulian, la România TV.

 

Specialistul a explicat că situatia este mai greu de prognozat in alte zone: „Pot sa mai apara cutremure in Carpati, in Maramures, Banat, Crisana. Nu e exclus sa avem cutremure crustale, dar in general ele sunt mici. Printre cele mai periculoase zone ar putea fi zona Fagaras, unde au fost inregistrate cutremure peste 6, dar sunt rare”.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un nou cutremur s-a produs in zona Vrancea, joi dimineata (23.01.2014). Seismul a fost cel mai mare din acest an si a avut magnitudinea de 4,8 pe scara Richter

URMĂTORUL ARTICOL

ANM a emis o avertizare cod galben de ceata, valabila astazi 23 ianuarie pana la ora 12:00. Vezi zonele vizate

Ultimele știri de la Actualitate